BERA-onderzoek

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / gehoor testen / bera-onderzoek

BERA-onderzoek

BERA-onderzoek

Sinds 2001 wordt in Nederland het gehoor van alle pasgeboren baby’s gescreend. Als de uitslag van deze screening na drie metingen niet of slechts gedeeltelijke voldoende is, dan volgt een doorverwijzing naar een audiologisch centrum voor uitgebreider onderzoek, waaronder een BERA-onderzoek.

BERA is de afkorting van Brainstem Evoked Respons Audiometrie. Het is een objectief gehooronderzoek waarbij door middel van het aanbieden van geluiden via een hoofdtelefoon reacties worden ontlokt aan de gehoorzenuw. Deze reacties worden gemeten met behulp van vier elektrodes die op het hoofd worden geplakt. Met deze elektrodes is het mogelijk om zenuw- en hersenactiviteit te registreren.
 
Ook bij (ernstige) twijfels over het gehoor van een kind tijdens de eerste levensmaanden is een BERA-onderziek geïndiceerd. Tevens kan bij oudere kinderen een BERA-onderzoek nodig zijn omdat ze niet willen of kunnen meewerken aan een routine onderzoek. Het BERA-onderzoek is dan een mogelijkheid om een indruk te krijgen van het gehoor zonder dat het kind zelf op het geluid hoeft te reageren. 


Bron: www.vumc.nl

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.