Hoortest

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / gehoor testen / hoortest

Hoortest

Hoortest

Als je denkt dat je minder hoort, kun je een hoortest laten doen bij de audicien. De meest gebruikelijke test is de zogenaamde 'piepjestest'. Je krijgt een koptelefoon op en de audicien laat met tussenposes van enkele seconden zachte en harde piepjes horen in verschillende toonhoogtes. Uiteindelijk rolt er een resultaat uit de computer: een audiogram. Aan dit audiogram kan de audicien vrij snel en nauwkeurig zien wat de ernst van het gehoorverlies is.

Aan de hand van de klachten en de hoortest bepaalt de audicien wat de volgende stap is: het aanmeten van een hoortoestel door de audicien zelf of doorverwijzen naar een KNO-arts of audiologisch centrum.


Bron: 101 vragen over horen

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.