kno-arts

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / gehoor testen / kno-arts

kno-arts

kno-arts

Bij een kno-arts kunt u terecht voor aandoeningen en behandelingen aan keel, neus en oren. U wordt meestal doorverwezen door uw huisarts, maar het kan ook via de audicien of het audiologisch centrum (AC).

Wanneer u bij een kno-arts terecht komt, zal deze een uitgebreide medische diagnose stellen, waarbij hij ook kijkt naar gerelateerde klachten als duizeligheid, oorsuizen of evenwichtsproblemen. Vervolgens kan hij een behandelplan met u starten of u doorverwijzen naar een AC om u gehoorverlies te behandelen.

Een kno-arts behandelt vooral afwijkingen of aandoeningen aan de oorschelpen, de gehoorgang, het trommelvlies en het middenoor. Deze afwijkingen kunnen de oorzaak zijn van slechthorendheid, tinnitus, oorontstekingen of evenwichtsstoornissen. Daarnaast plaatsen kno-artsen trommelvliesbuisjes en cochleaire implantaten. Ook kan een kno-arts een hoortoestel aanmeten en aanpassen bij ouderdomsslechthorendheid.


Bronnen: 101 vragen over horen en kno-vereniging

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.