Gehoorverlies

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / gehoorverlies

Doof

Als je helemaal niets kunt horen, ben je doof.Lees verder »

Ouderdomsdoofheid

Als het gehoor van iemand op oudere leeftijd langzamerhand achteruit gaat, wordt dat ouderdomsdoofheid genoemd.Lees verder »

Laatdoof

Iemand is laatdoof als hij of zij na een periode van toenemende slechthorendheid geleidelijk doof is geworden.Lees verder »

Slechthorend

Je bent slechthorend als je minder hoort dan voorheen. Er zijn verschillende gradaties van slechthorendheid.Lees verder »

Doofblind

Doofblind is een verzamelnaam voor mensen die niet (goed) kunnen horen en niet (goed) kunnen zien.Lees verder »

Gehoorverlies

Als je sinds je geboorte al minder goed hoort, of als je nu minder goed hoort dan voorheen, dan is er sprake van gehoorverlies. Een verminderd gehoor kan opeens ontstaan of heel geleidelijk. Merken jij of mensen in jouw omgeving op dat je minder goed hoort, dan kun je je oren laten testen bij een audicien of een KNO-arts.Lees verder »

Gehoorverlies...en dan?

Zet u de tv steeds harder? Of moet u continue om herhalng vragen? Misschien heeft u dan last van gehoorverlies. Maar wat dan?Lees verder »

Eenzijdige doofheid

Eenzijdige slechthorendheid of doofheid is een aandoening die niet vaak opvalt voor de buitenwereld. Toch is het knap lastig voor degene die het heeft.Lees verder »

Plotsdoof

Als men in relatief korte tijd plotseling geheel doof wordt, spreekt men van plotsdoofheid.Lees verder »

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.