Laatdoof

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / gehoorverlies / laatdoof

Laatdoof

Laatdoof

Iemand is laatdoof als hij of zij na een periode van toenemende slechthorendheid geleidelijk doof is geworden.

Laatdoofheid kan verschillende oorzaken hebben, maar die oorzaak is niet altijd te achterhalen. Het kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een ongeluk of een brughoektumor. Maar laatdoofheid kan ook optreden na langdurige blootstelling aan te harde geluiden zonder goede gehoorbescherming. Daarnaast kan erfelijkheid (progressieve slechthorendheid) een rol spelen.

Laatdoofheid is overigens niet hetzelfde als ouderdomsdoofheid of plotsdoofheid (in relatief korte tijd plotseling doof worden). Geleidelijk doof worden, kan in principe iedereen overkomen, ongeacht de leeftijd.


Bron: Stichting Plotsdoven

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.