Het gehoor

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / het gehoor

Geluid

Geluid wordt opgewekt door een trillende bron, voorgeplant door een medium, opgevangen door het gehoor en herkend door de hersenen. Lees verder »

Buitenoor

Het buitenoor bestaat uit de oorschelp, de gehoorgang en het trommelvlies. De belangrijkste functie van het buitenoor is het opvangen van geluid.Lees verder »

Middenoor

Het middenoor bestaat uit de hamer, het aambeeld en de stijgbeugel. De belangrijkste functies van het middenoor zijn het versterken en doorgeven van geluid aan het binnenoor.Lees verder »

Binnenoor

Het binnenoor bestaat uit het slakkenhuis, de gehoorzenuw en het evenwichtsorgaan. Het binnenoor zet geluiden om in elektrische pulsjes die naar de hersenen worden gestuurd.Lees verder »

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.