Jongerenorganisaties

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / kinderen / jongerenorganisaties

Jongerenorganisaties

Jongerenorganisaties

Vanaf twaalf jaar kunnen dove of slechthorende jongeren, met of zonder cochleair implantaat, lid worden van een jongerenorganisatie. Dove en slechthorende jongeren die gebarenvaardig zijn, kunnen lid worden van de SBNDJ/JongerenCommissie. Slechthorende jongeren die het prettiger vinden om mondeling met elkaar te communiceren zonder volledig afhankelijk te zijn van gebarentaal kunnen lid worden van SH-Jong.

Beide organisaties hebben als doel: belangbehartiging van dove/slechthorende jongeren, informatieverstrekking en voorlichting aan dove/slechthorende jongeren en vooral elkaar ontmoeten.

SH-Jong wordt bestuurd door slechthorende jongeren en heeft als motto: 'Wees niet bescheiden in je ambities! Met slechthorendheid kun je vrijwel elk levensdoel bereiken dat je jezelf stelt. Deel je ervaringen en oplossingen met andere slechthorende jongeren.' Jaarlijks organiseert SH-Jong verschillende activiteiten. Van serieuze workshops tot kampen en 'chill-dagen' waar je als nieuweling kun komen kijken om de sfeer te proeven.

De SBNDJ/JongerenCommissie wordt bestuurd door slechthorende en dove jongeren. De JongerenCommissie wil dat dove jongeren meer voor zichzelf leren opkomen in de maatschappij. Daarom werken ze aan de empowerment van hun leden. Naast deze serieuze doelstelling organiseert de JongenCommissie jaarlijk ook verschillende kampen en andere activiteiten.

Meer informatie over is te vinden op www.shjong.nl en http://www.jongerencommissie.nl

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.