Vervolgopleiding

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / onderwijs / vervolgopleiding

Vervolgopleiding

Vervolgopleiding

Als je doof of slechthorend bent, kun je een reguliere mbo-, hbo-, beroeps- of universitaire opleiding volgen. Je hebt dan recht op een tolkvoorziening voor verschillende situaties. Met deze tolkvoorziening kun je een tolk inzetten bij verschillende gelegenheden. Hierbij kun je denken aan lessen en colleges, een gesprek met decaan of mentor, tijdens een excursie of stage en bij werkgroepen.

Hoe je een tolkvoorziening voor onderwijssituaties aanvraagt, kun je lezen op www.tolknet.nl

Dovenuniversiteit
De eerste en voor zover bekend de enige universiteit voor doven en slechthorenden is de Gallaudet University in de Verenigde Staten. De universiteit is vernoemd naar Thomas Hopkins Gallaudet, die zich sterk maakte voor verbetering van het onderwijs aan doven. De universiteit is op 16 februari 1857 opgericht te Washington D.C., toen nog onder de naam National Deaf Mute College.


Bronnen: Tolknet en Wikipedia

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.