Gehoorbeschermers

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / preventie / gehoorbeschermers

Gehoorbeschermers

Gehoorbeschermers

Welke gehoorbeschermer u het beste kunt gebruiken, hangt af van de situatie waarin u ze gebruikt en uw persoonlijke wensen. Wilt u uw gehoor beschermen tijdens het incidenteel werken met de elektrische zaag, dan bieden oorkappen of eenvoudige herriestoppers over het algemeen voldoende bescherming omdat deze ze veel geluid tegenhouden.

Maar wilt u uw gehoor beschermen tijdens het bezoek aan een concert, dan wilt u waarschijnlijk ook nog wel wat blijven horen. Dan zijn oordoppen die bepaalde tonen filteren handig. Ook voor het beschermen van uw gehoor tegen het suizen van de wind tijdens het motorrijden zijn speciale gehoorbeschermers op de markt.

Bij oordoppen heeft u de keuze uit standaard oordoppen of op maat gemaakte oordoppen (otoplastieken). Het is goed om bij de keuze van de juiste gehoorbescherming advies te vragen bij deskundigen, zoals een audiologisch centrum, een arbodienst, een audicien of een leverancier van gehoorbeschermers. 
 

Bron: 101 vragen over horen

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.