Vierhandengebaren

Zoek binnen de infotheek

Navigeer naar...

Resultaten: infotheek / taal / vierhandengebaren

Vierhandengebaren

Vierhandengebaren

Vierhandengebarentaal wordt gebruikt door doofblinde mensen. Bij de Nederlandse Vierhandengebarentaal worden dezelfde gebaren gebruikt als bij de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Het verschil is dat de doofblinde tijdens het gebaren losjes de handen van de gesprekspartner vasthoudt. Zo kan de doofblinde persoon voelen wat er gebaard wordt. Alleen voor gebaren waarbij het mondbeeld erg belangrijk is, wordt een aangepast gebaar gebruikt.

Naast het vierhandengebaren, communiceren doofblinde mensen ook door middel van vingerspellen-in-de-hand. Er is ook een variant van het Nederlands met Gebaren (NmG) met vier handen. Dit is voor doofblinde mensen die geen NGT beheersen, maar wel gebruik willen maken van gebaren.


Bron: Helen Keller Stichting

Infotheek

Van oorsuizen tot hyperacusis en van hoortoestel tot trilwekker. In de infotheek vindt u informatie over diverse gehoorgerelateerde onderwerpen.

De informatie is gecategoriseerd in verschillende rubrieken die u aan de linker zijde vindt. Daarnaast kunt u de infotheek ook zoeken op trefwoord.

Tip ons
Mist u bepaalde informatie of heeft u een andere tip? Stuur ons dan een e-mail. We stellen uw tips zeer op prijs.

De redactie heeft de grootst mogelijke aandacht besteed aan de juistheid van alle informatie in de infotheek. Fouten zijn echter niet volledig uit te sluiten. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze teksten. Mocht u een onjuistheid constateren, dan kunt u ons dit per e-mail laten weten.