Nieuws

Deep Look: bijzonder project van slechthorende kunstenaar

Deep Look: bijzonder project van slechthorende kunstenaar

‘Hoe ouder we worden, hoe sneller de tijd voorbij lijkt te vliegen. Tijd blijkt zeer vergankelijk te zijn. We leven ons leven één keer, we zien mensen één keer. Ik raakte geïnspireerd beter naar mensen te kijken, diep in hen te kijken.’
Kunstenaar Veysi Yildirim over zijn ambitieuze project Deep Look.

Sinds januari maakte hij al meer dan dertig slowmotion portretten van mensen met diverse achtergronden. Dit concept wil beeldend kunstenaar Veysi Yildirim nu verder uitwerken en nog rijker maken. Een ambitieus project waarvoor hij financiele steun vraagt door middel van crowd funding: zoveel mogelijk donateurs voor uiteenlopende bedragen, zonder tussenkomst van een financiele bemiddelaar zoals een bank. Met andere woorden, door rechtstreeks contact tussen kunstenaar en ondernemers en particulieren die hem willen helpen.

Bijzondere techniek
Wie een blik werpt op de eerder gemaakte slowmotion portretten wordt direct overvallen door een gevoel van rust. Door de vertraging in het beeld, worden details zichtbaar die anders niet voor het blote oog waarneembaar zouden zijn, wat een fascinerende uitwerking heeft.
Veysi en zijn team willen in een jaar tijd nog eens 10 van dergelijke portretten maken, waaronder vier historische portretten. ‘Door de special techniek, wordt u als het ware in het beeld getrokken en kunt u zich meer voorstellen, of misschien zelf voelen, hoe het zou zijn om een filosoof, een keizer  of een farao te zijn’, aldus Veysi.

 

Doneren
Het totale bedrag dat nodig is om Deep Look te financieren bedraagt € 67.800,- Hiervan kunnen transport, kostuum en decor, licht en geluid en de crew van betaald worden. Een donatie is mogelijk vanaf € 10,-. Particulieren en bedrijven kunnen hun donatie doen via de website: www.voordekunst.nl of neem contact op met Veysi (info@veysi.eu). Dit kan ook als u overweegt om € 500,- of meer te doneren maar eerst een gesprek wilt. Voor zowel bedrijven als particulieren, bestaan er gunstige belastingvoordelen voor het geven van donatie: www.voordekunst.nl/anbi.

Over Veysi
In het oosten van Turkije geboren, emigreerde hij als baby met zijn familie naar Nederland. Tot zijn vierde jaar verstond en sprak hij geen woord - wegens een aangeboren gehoorbeschadiging. Alleen de verhalen van TV series en films kon hij een beetje volgen. Het bewegend beeld werd daardoor zijn grootste passie.

Toen hij elf jaar oud was, werd hem door zijn school verteld dat hij door zijn dubbele taalachterstand – als een slechthorende Koerd – geen MAVO en kunstacademie zou kunnen doen. Dat motiveerde hem de Nederlandse taal nog beter te leren, waardoor hij zelfs meteen zijn HAVO-diploma kon halen. In het jaar 1999 studeerde hij summa cum laude af als filmmaker, aan de St. Joost Academie (Breda).

www.facebook.com/deeplookportraits
www.twitter.com/veysislows

Gerelateerde artikelen

Advertentie

Reacties

Theatertour

De Grote Improvisatieshow

De Grote Improvisatieshow

 • Plaats: Venlo
 • Datum: 28 november 2014
Zelden zoiets gezien

Zelden zoiets gezien

 • Plaats: Amstelveen
 • Datum: 17 december 2014
Suikertantes

Suikertantes

 • Plaats: Amersfoort
 • Datum: 20 december 2014
Karin-Bloemen- Kerst met een grote K

Karin-Bloemen- Kerst met een grote K

 • Plaats: Amsterdam
 • Datum: 24 december 2014
De Notenkraker

De Notenkraker

 • Plaats: Amstelveen
 • Datum: 26 december 2014
Theaterconcert

Theaterconcert

 • Plaats: Amstelveen
 • Datum: 2 januari 2015

Nieuwsbrief van Doof.nl

Meld u nu direct aan!

Gezond gehoor

Het eerste tijdschrift in Nederland over geluid, gehoor en gehoorproblemen.

/