Nieuws

Dove / slechthorende / gebarenvaardige begeleiders (flexpool)

Dove / slechthorende / gebarenvaardige begeleiders (flexpool)

Beheers jij de gebarentaal? Solliciteer! Trajectum heeft op de locatie Hoeve Boschoord drie afdelingen waar dove en slechthorende cliënten verblijven. De Zomereik, de Kersenboom en het ABC huis. En zoekt hiervoor gebarenvaardige begeleiders.

De Zomereik is een gesloten afdeling voor horende, dove en slechthorende cliënten eventueel met spraaktaalproblemen in fase 1 en 2 van de behandeling. Deze bestaat uit observatie, diagnostiek en behandeling van hun specifieke problematiek. De voertaal op de afdeling is Nederlandse Gebarentaal en met horende cliënten Nederlandse Taal. De combinatie van dove en horende cliënten is een uitdaging.

De Kersenboom is een besloten afdeling voor dove en slechthorende cliënten eventueel met spraaktaalproblemen in fase 1 t/m 4. De behandeling op de Kersenboom bestaat uit observatie, diagnostiek, behandeling en “besloten” resocialisatie. De voertaal op de afdeling is Nederlandse Gebarentaal.

Het ABC huis is een besloten, ontwikkelingsgerichte woning waar 15 dove cliënten verblijven. Qua behandelperspectief lijken de meeste cliënten het maximaal haalbare te hebben bereikt. Echter op het gebied van wonen/leven ligt er een leertraject waarbij cliënten hun vaardigheden onderhouden en ontwikkelen. De aangeboden structuur en de begeleidingsintensiteit variëren per cliënt.

Voor de Zomereik, de Kersenboom en het ABC huis zoeken wij

DOVE / SLECHTHORENDE / GEBARENVAARDIGE BEGELEIDERS

VOOR ONZE FLEXPOOL
gemiddeld 24 - 28 uren per week

De functie:

Als begeleider ben je verantwoordelijk voor het in (multidisciplinair) teamverband en individueel begeleiden van cliënten. Observeren, rapporteren en methodisch kunnen denken en handelen zijn een belangrijk onderdeel van het takenpakket. Je zorgt voor een duidelijke structuur en een passend leefklimaat op de afdeling. De begeleiding richt zich op het ondersteunende en structurerende vlak.

Wij verwachten van jou dat je:

• in het bezit bent van, of bezig bent met een agogische opleiding (op MBO-4 of HBO-niveau zoals: SPW, MMZ, AW, AB, CIOS, PABO, Maatschappelijk Werk, SPH of verpleegkundige opleiding (MBO- of HBO-niveau en BIG geregistreerd);

• de gebarentaal beheerst op minimaal AB2 niveau of soortgelijke ervaring hebt;

• ervaring met of kennis van totale communicatie;

• affiniteit hebt met onze doelgroep Doof en SGLVG (Sterk Gedragsgestoord Licht Verstandelijk Gehandicapt);

• ervaring hebt in ADL zorg;

• tenminste 21 jaar oud bent;

• een flexibele, evenwichtige persoonlijkheid bent en in staat bent tot zelfreflectie;

• goed mondeling en schriftelijk kunt rapporteren;

• bereid bent om ‘s avonds en in het weekend te werken;

• een stevige persoon bent met een cliëntgerichte werkhouding en kunt inspelen op zeer uiteenlopende hulpvragen van de individuele cliënt.

Wat kun jij van ons verwachten:

• een contract voor 7 maanden, met mogelijkheid tot verlenging;

• een salarisinschaling volgens de CAO Gehandicaptenzorg FWG 40;

• de training Agressie de Baas en de interne cursus Medicatie;

• mogelijkheden tot verdere ontwikkeling in de communicatie;

• een sfeer waarin eigen initiatief en creativiteit worden gewaardeerd.

Nadere inlichtingen kun je verkrijgen bij Femke Routs, Teammanager. Zij is te bereiken per sms / app op telefoonnummer 06-51773831 of per email: frouts@trajectum.info.

Locatie: Boschoord
Contactpersonen: Femke Routs mobiel: app/sms 06-51773831

Solliciteren kan uitsluitend via onze website: www.trajectum.info, middels de button ‘solliciteren’. We verzoeken je om in jouw brief te vermelden of jij zelf doof of slechthorend bent.

De datum waarop de gesprekken worden gehouden is nog niet duidelijk. Hierover word je zo snel mogelijk geinformeerd.

Advertentie

ReactiesNieuwsbrief van Doof.nl

Meld u nu direct aan!

Gezond gehoor

Het eerste tijdschrift in Nederland over geluid, gehoor en gehoorproblemen.

/