Nieuws

Familievoorstelling Botje met tolk gebarentaal

Familievoorstelling Botje met tolk gebarentaal

Op zondag 26 november maakt Stichting Smiles de voorstelling van Botje (4+) in Schouwburg Amstelveen toegankelijk voor gezinnen met een doof of slechthorend kind of kinderen.

Bij Stichting Smiles organiseren ze uitjes en activiteiten die voor alle kinderen met allerlei functiebeperkingen, handicaps, ziektes en labels toegankelijk zouden moeten zijn. Omdat er maar weinig voorstellingen en films geschikt zijn voor dove en slechthorende kinderen, organiseren ze ongeveer één keer per jaar zo’n voorstelling.

Voorstelling met tolken gebarentaal
Op zondag 26 november heeft Stichting Smiles 125 kaarten ingekocht voor de voorstelling van Botje (theatergroep Kwatta). Op die dag zullen er twee tolken gebarentaal op het podium staan, één tolk voor vertaling naar NmG en één tolk voor vertaling naar NGT. Zij zullen de voorstelling vertolken voor het aanwezige publiek.

Botje
In het huis van mevrouw Botje gaat alles op z’n Botjes. De wasmachine heeft altijd honger, de stofzuiger slaapt iedere dag uit en de luie stoel doet precies waar hij zin in heeft. Op een dag staat er een broek voor de deur, of nee, het is een meneer in een broek die de telefoon komt repareren. Maar daar willen de apparaten niets van weten en ze komen in actie. Alleen de jurk van mevrouw Botje vindt de broek wel aardig.

Gratis kaarten
De voorstelling duurt van 15:00 tot 16:00 uur en kaartjes zijn aan te vragen via info@stichtingsmiles.nl. Er zijn gratis kaartjes beschikbaar voor gezinnen met een of meerdere dove of slechthorende kinderen. Willen er meer familieleden of (horende) vriendjes en vriendinnetjes mee? Dan kunnen daar kaartjes voor gekocht worden. Ook gezinnen met een dove ouder of ouders mogen natuurlijk kaartjes kopen voor deze voorstelling om vervolgens met het hele gezin te genieten.

Koop je extra kaartjes? Geef het even door bij de aanmelding voor de gratis kaarten, dan worden jullie bij elkaar in de zaal geplaatst.
Heb je een voorkeur voor de NmG of NGT kant? Geef dat dan ook even aan bij je aanmelding.

Deze activiteit wordt geheel gratis aangeboden door de sponsors en donateurs van Stichting Smiles!

Botje
Zondag 26 november
15:00 – 16:00 uur
Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100, Amstelveen

Foto: Laura Luca - Schouwburg Amstelveen

Advertentie

ReactiesNieuwsbrief van Doof.nl

Meld u nu direct aan!

Gezond gehoor

Het eerste tijdschrift in Nederland over geluid, gehoor en gehoorproblemen.

/