Nieuws

Het Circle-spel: unieke muzieklesmethode voor slechthorende en dove kinderen

Het Circle-spel: unieke muzieklesmethode voor slechthorende en dove kinderen

Afgelopen vrijdag is een unieke, nieuwe muzieklesmethode voor slechthorende en dove kinderen gepresenteerd. Het Circle-spel is bedoeld voor kinderen vanaf 1½ tot 8 jaar en geeft muziekdocenten, logopedisten en ouders een handvat om auditief beperkte kinderen en ook kinderen met een spraaktaalprobleem te stimuleren bij hun auditieve en muzikale ontwikkeling.

Het Circle-spel is ontwikkeld in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum. Het programma is breed inzetbaar. Ruud Mourik, bedenker van Het Circle-spel, tijdens de muziek-workshop op de Bertha Muller School.Oorspronkelijk is het programma ontwikkeld voor kinderen met een cochleair implantaat, maar de basisprincipes waarop het lesprogramma is gebaseerd zijn ook zeer geschikt voor andere auditief beperkte kinderen en kinderen met een spraaktaalprobleem.

Binnenkort kunnen alle scholen met dove en slechthorende leerlingen in Nederland de lesmethode gebruiken bij hun muzieklessen. De stichting Hear the World doneert aan al deze scholen een lesboek en bijbehorende cd van deze muzieklesmethode. Hear the World heeft als doel meer mensen bewust te Ernst Dani?Smid, ambassadeur van Hear the World, overhandigt het eerste lesboek aan Paul de Haan, directeur van de Bertha Muller School.maken van het belang van een goed gehoor. Daarnaast ondersteunt de stichting ook projecten op het gebied van educatie aan kinderen met een verminderd gehoor.

‘Het Circle-spel is een mooi en educatief project dat wij als stichting graag ondersteunen,’ vertelt Marcel Kamps, PR en Marketingmanager Hear the World. Met de donatie van het lesmateriaal draagt Hear the World bij aan de kennismaking met muziek, het vergroten van de muziekbeleving en het stimuleren van de gehoorontwikkeling van auditief beperkte kinderen.

Foto 1: De oceamdrum is een van de muziekinstrumenten die gebruikt wordt in Het Circle-spel.
Foto 2: Ruud Mourik, bedenker van Het Circle-spel, tijdens de muziek-workshop op de Bertha Muller School.
Foto 3: Ernst Dani?Smid, ambassadeur van Hear the World, overhandigt het eerste lesboek aan Paul de Haan, directeur van de Bertha Muller School.

Foto's door Frank Malipaard

Advertentie

Reacties

Theatertour

Separate Ways

Separate Ways

 • Plaats: Arnhem
 • Datum: 6 mei 2016
Boudewijn de Groot, achter glas

Boudewijn de Groot, achter glas

 • Plaats: Amstelveen
 • Datum: 12 mei 2016
VIGGO WAAS, CRUIJFF EN PIPO

VIGGO WAAS, CRUIJFF EN PIPO

 • Plaats: Hoogeveen
 • Datum: 13 mei 2016
Nobody Home

Nobody Home

 • Plaats: Den Haag
 • Datum: 19 mei 2016
Avond van het Cabaret

Avond van het Cabaret

 • Plaats: Schiedam
 • Datum: 21 mei 2016
Jos van Dooren - 16,50

Jos van Dooren - 16,50

 • Plaats: Weert
 • Datum: 28 mei 2016


Nieuwsbrief van Doof.nl

Meld u nu direct aan!

Gezond gehoor

Het eerste tijdschrift in Nederland over geluid, gehoor en gehoorproblemen.

/