Nieuws

Hogeschoolhoofddocent (0,6 fte) bij het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies

Hogeschoolhoofddocent  (0,6 fte) bij het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies

Deze vacature is inmiddels verlopen

Kunt u voor verbinding zorgen tussen de docenten  van de bachelor- en masteropleidingen en het lectoraat? Wij zijn op zoek naar een Hogeschoolhoofddocent bij het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies aan de Hogeschool in Utrecht.

 

 

Over Hogeschool Utrecht en Faculteit Educatie
De ontwikkelingen binnen het Hoger Onderwijs gaan snel. U bent een Hogeschoolhoofddocent die zich thuis voelt in een dynamische en snel veranderende omgeving. U bent in staat om met uw sociale vaardigheden en onderwijskwaliteiten docententeams te inspireren en aan te sturen. Ook kunt u een verbinding leggen tussen de opleidingen tot leraar en tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT) of schrijftolk, de masteropleidingen van het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies (IGT&D) en de lectoraten van de Faculteit Educatie.

Uw werkzaamheden
U werkt in hoge mate zelfstandig onder verantwoordelijkheid van de directie van het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies van de FE.
In uw functie heeft u met name contact met het lectoraat Dovenstudies en de docententeams van IGT&D. In dit lectoraat wordt onderzoek gedaan binnen (diverse aspecten van) het domein Dovenstudies. De drie speerpunten van onderzoek binnen het lectoraat zijn: Dovencultuur, de didactiek van het lesgeven in/over de Nederlandse Gebarentaal (NGT) en aspecten van het tolken uit/naar de NGT.
Tevens draagt u bij tot ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden van de hbo-bachelorstudenten en neemt met een helicopterview actief deel aan curriculumbesprekingen van docenten. Daarnaast ondersteunt u het docententeam bij het ontwikkelen van toetsen voor zowel theoretische als vaardigheidsvakken, bent u een vraagbaak voor de toetsexpertgroep binnen het instituut en heeft u een brede visie op toetsbeleid.

Uw profiel
U bent gepromoveerd op een onderwerp binnen of verwant aan het auditieve domein. U bent een motiverende persoonlijkheid, u bent proactief en resultaatgericht en u kunt zelfstandig opereren. U heeft  bij voorkeur onderwijservaring binnen het hoger onderwijs. U kunt aantonen vakoverstijgende kennis te bezitten op het gebied van toetsen, beoordelen en toetsontwikkeling. U kunt bogen op ruime ervaring met projectmanagement. U heeft een uitstekende uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift. Verder beschikt u over een flexibele werkhouding. U heeft kennis van en inzicht in politieke en bestuurlijke verhoudingen en processen en kunt de invloed daarvan op de organisatie goed interpreteren en hanteren.

Over de werkplek
U werkt nauw samen met het management van het instituut, de lector Dovenstudies, de docententeams van de master- en bacheloropleidingen en mogelijk andere professionals binnen de Faculteit Educatie.

Uw arbeidsvoorwaarden
Het gaat om een tijdelijke functie voor de duur van 3 jaar met een omvang van maximaal 0,6 fte. Het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband is minimaal € 4.421,74 en maximaal € 5.385,74 (schaal 13) per maand. Daarboven ontvangt u volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een dertiende maand. Wij hebben daarnaast uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Solliciteren
Wil u meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Henny van der Neut of Hans Post, opleidingsmanagers van het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies. Dit kan via secretariaat.igtd@hu.nl.
Meer informatie over - Werken bij - Hogeschool Utrecht is verder te vinden op www.hu.nl > werken bij HU.

U kunt tot en met 12 augustus 2012 solliciteren via secretariaat.igtd@hu.nl.
De gesprekken staan gepland in de week va 20 augustus 2012

Advertentie

ReactiesNieuwsbrief van Doof.nl

Meld u nu direct aan!

Gezond gehoor

Het eerste tijdschrift in Nederland over geluid, gehoor en gehoorproblemen.

/