Nieuws

Themagroep Plots- en Laatdoofheid

Themagroep Plots- en Laatdoofheid

Het NC PLD (Nederlands Centrum voor Plots- en Laatdoofheid) start in november weer een themagroep plots- en laatdoofheid. Wanneer iemand het gehoor geheel of voor een groot deel verliest grijpt dat diep in. Het heeft gevolgen op allerlei terreinen; relaties, sociale contacten, ontspanning, scholing en werk. In de directe omgeving ervaart men vaak weinig herkenning. De ervaring leert dat lotgenoten veel aan elkaar kunnen hebben.

In 10 wekelijkse bijeenkomsten komen allerlei onderwerpen aanbod waar men mee te maken kan krijgen wanneer men doof geworden is of aan het worden is.

Thema’s: Gehoor – gehoorverlies – gevolgen, hulpmiddelen en voorzieningen (m.m.v. Oorakel), communicatie, relaties, omgaan met    vermoeidheid, ervaringen in het dagelijks leven, werk en vrije tijdsbesteding.

Voor wie: Voor iedereen die met vragen zit over het leven met gehoorverlies, of dit nu net gebeurd is of een tijdje geleden, of het gehoor geheel weg is of dat het steeds slechter wordt.

Waar: Utrecht

Wanneer: op maandagmiddag 2 november van 13.30 - 16.00 uur

Communicatie: Er is een ringleiding, schrijftolk en tolk Nederlands met ondersteunende Gebaren (NmG), indien nodig, aanwezig.

Informatie en aanmelding
NC PLD, bij Thea van der Wilt of Linda Renes
Cornelis Houtmanstraat19 II, 3572 LT Utrecht
E-mail: info@ncpld.nl
Tel: 0900-3373663
Fax: 030-2719809
TT: 030-2716172
of via het formulier op de website van het NC PLD.

Het NC PLD is een samenwerkingsverband van: GGMD (Geestelijke Gezondheidszorg en Maatschappelijke Dienstverlening voor doven en slechthorenden),KEGG (Koninklijke Effatha Guyot Groep), Viataal, VIA (Landelijk Centrum voor GGZ en gehoorstoornissen), Curium De Vlier (Academisch Centrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie), FENAC (Federatie van Nederlandse Audiologische Centra), Stichting Plotsdoven, NVVS (Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden).

Advertentie

ReactiesNieuwsbrief van Doof.nl

Meld u nu direct aan!

Gezond gehoor

Het eerste tijdschrift in Nederland over geluid, gehoor en gehoorproblemen.

/