Nieuws

Vacature: Begeleider C Wooncentrum voor Doven met complexe problematiek in Groningen

Vacature: Begeleider C Wooncentrum voor Doven met complexe problematiek in Groningen

Leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel, doofheid met complexe problematiek of een chronische neurologische ziekte: hoe doe je dat? Met de specialistische begeleiding en behandeling van De Noorderbrug krijgen mensen weer grip op hun leven op het gebied van wonen, werken, gezondheid, relaties en sociale contacten.

Ons zorgaanbod richt zich op cliënten, hun familie en sociale netwerk. Ons doel is mensen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Hierbij richten we ons op het ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten en het (her)ontdekken van ieders unieke talenten. Dat doen we altijd vanuit de overtuiging dat het vergroten van eigen regie en eigen kracht de kwaliteit van leven verhoogt. In onze aanpak staan zelfredzaamheid en meedoen daarom altijd centraal. Als wonen in de eigen thuissituatie niet meer lukt, kunnen mensen terecht bij een wooncentrum van De Noorderbrug voor 24-uurs ondersteuning of behandeling. De Noorderbrug werkt in Noord- en Oost-Nederland. Bekijk ook onze visiefilm ‘Maak je dromen waar’ op www.noorderbrug.nl/visie.

Voor een Wooncentrum in Groningen voor Doven met complexe problematiek zijn wij op zoek naar een:
 

Begeleider C
32-36 uur per week

Jouw functie
De begeleider C analyseert samen met de cliënt de zorgvraag en stelt in dialoog met de cliënt als ervarings¬deskundige het SamenWerkplan op. De begeleider C kijkt daarbij integraal en systemisch en vanuit het specialisme naar alle levensdomeinen van de cliënt. Hierbij voert de begeleider C de regie over de uitvoering van de gemaakte afspraken. De begeleider C onderhoudt en versterkt de professionele relatie met de cliënt, diens netwerk en betrokken instanties gericht op de kwaliteit van zorg, de gezamenlijke aanpak van vraagstukken en het continu zoeken naar verbeteringen. De begeleider C heeft een expertrol op het gebied van doofheid, slechthorendheid en de dovencultuur in combinatie met complexe beperkingen. De begeleider C voert waar nodig ADL-activiteiten uit, zoals lichamelijke verzorging van cliënten, en verricht voorbehouden en risicovolle handelingen. Je communiceert met name middels gebarentaal op het niveau van de cliënt. Je kunt omgaan met de cultuurverschillen tussen horenden en doven. Je kunt omgaan met groepsinteracties en u kunt groepsprocessen aansturen.
De begeleider C werkt samen in een professioneel, zelforganiserend team met ieder zijn eigen specialisme. Persoonlijk leiderschap en het nemen van verantwoordelijkheid staan centraal. De begeleider C legt verantwoording af aan de RVE-manager.

Waar zijn wij naar op zoek?

 • Je beschikt over een relevant diploma op minimaal MBO-4 niveau (bijvoorbeeld MBO-V, MMZ, SPW) met daarbij een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt kennis van het specialisme van De Noorderbrug, meerjarige ervaring in de zorg en je hebt aantoonbare ervaring met het begeleiden van cliënten met (ernstige) gedragsproblematiek en psychiatrie.
 • Bij voorkeur heb je ervaring en/of kennis van Doven, Dovencultuur en Nederlandse Gebarentaal of ben je bereid dit te leren.
 • Je bent pro-actief in de eigen beroeps- en competentieontwikkeling en beschikt over een groot reflectief vermogen.
 • Je hebt systemische kennis en weet deze in te zetten in de dienstverlening.
 • Je bent in staat de samenwerking met andere professionals, waaronder mantelzorgers en vrijwilligers, te bevorderen en eigen en andermans kennis doelmatig in te zetten.
 • Je hebt een groot zelforganiserend vermogen en weet om te gaan met piekbelasting.
 • Binnen subteams kun je efficiënt en klantgericht samenwerken.
 • Je bent ondernemend, initiatiefrijk en hebt commercieel inzicht.

Wij nodigen mensen met een auditieve beperking nadrukkelijk uit te solliciteren.
Bij indiensttreding dient er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Wij bieden jou

 • Een organisatie die zich sterk inzet voor de eigen kracht van zowel cliënten en hun netwerk als medewerkers en waarbij de visie in alle facetten worden doorgevoerd.
 • De mogelijkheid een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van cliënten en hun cliënten.
 • Een uitdagende functie waar initiatief en creativiteit gewaardeerd worden, waardoor jij jezelf zowel persoonlijk als vakinhoudelijk kan ontwikkelen.
 • Een tijdelijk dienstverband in eerste instantie voor de duur van een jaar met daarna kans op een vast dienstverband.
 • Salariëring conform de CAO Gehandicaptenzorg, FWG functiegroep 45 (minimaal € 1.965,-- en maximaal € 3.006,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
 • Scholing ten behoeve van communicatie met dove cliënten.

Reageren
Je kunt tot uiterlijk 6 november 2017 solliciteren via het sollicitatieformulier met toezending van je cv en een motivatiebrief.

Een capaciteitentest kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Inlichtingen
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Linda Groenewold, Samantha Zwart, Sytske Ruzius of Petra van der Duin - Suurdsma op Telefoon: 050 - 575 13 10.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij geschiktheid hebben interne medewerkers voorrang.

Advertentie

ReactiesNieuwsbrief van Doof.nl

Meld u nu direct aan!

Gezond gehoor

Het eerste tijdschrift in Nederland over geluid, gehoor en gehoorproblemen.

/