Nieuws

Vacature: Gastheer of -vrouw voor Wooncentrum Doven

Vacature: Gastheer of -vrouw voor Wooncentrum Doven

Leren omgaan met doofheid met complexe problematiek, de gevolgen van hersenletsel of een chronische neurologische ziekte: hoe doe je dat? Met de specialistische begeleiding of ondersteuning van De Noorderbrug krijgen mensen weer grip op hun leven op gebied van wonen, werken, gezondheid, relaties en sociale contacten. 

De Noorderbrug richt zich op kwalitatieve zorg voor cliënten waarin we nauw contact hebben met familie, netwerk en specialisten.Ons doel is mensen helpen het beste uit zichzelf te halen. Hierbij richten we ons op het ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten en het (her)ontdekken van ieders unieke talenten. We zijn ervan overtuigd dat het vergroten van eigen regie en eigen kracht de kwaliteit van leven verhoogt en daarom staan zelfredzaamheid en meedoen altijd centraal in onze aanpak. De Noorderbrug ondersteunt in thuissituaties, in wooncentra voor 24-uurs zorg en/of behandeling met daarnaast de mogelijkheid te werken binnen diverse talentencentra. Bekijk ook onze visiefilm ‘’Maak je dromen waar’’ op www.noorderbrug.nl/visie

Voor het Wooncentrum voor Doven Deventer zoeken wij een:
 

Gastheer of -vrouw
voor 22 uur per week

Binnen het Wooncentrum wonen 28 cliënten op basis van 24-uurs zorg en behandeling. Iedere cliënt is uniek. Cliënten hebben hun eigen mogelijkheden, beperkingen en communicatievormen. Alle cliënten binnen het wooncentrum in Deventer hebben een auditieve beperking en daarnaast is er sprake van complexe problematieken. De communicatie verloopt veelal doormiddel van gebaren. Om cliënten de juiste zorg te kunnen bieden is er een onderscheid in twee zorgvormen: “groepswonen” en ”individueel wonen”. De behoefte aan dagstructuur en de nabijheid van  begeleiding speelt een rol bij welke zorgvorm het best passend is voor een cliënt. Wij ondersteunen cliënten in situaties waar zij gedurende hun dag en in hun leven tegen aan lopen. Dit door samen een manier te vinden hoe om te gaan met de situatie waarbij de cliënt de regie houdt.

Wij zoeken JOU!
Als gastheer-gastvrouw werk je samen met begeleiders aan een huiselijke sfeer in de leefomgeving van de cliënt. Je draagt bij aan activiteiten gericht op ontspanning en welzijn. Je biedt ondersteuning daar waar nodig. Samen met de cliënt draag je zorg voor zijn/haar  eigen huishouden, afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt pas je de werkzaamheden hier op aan.
Als gastheer/-vrouw ben je de coördinator van voeding. Het beheer en bestellen van voorraden, genereren en uitserveren van de maaltijden behoren tot de taken. Je bent het aanspreekpunt voor diverse bedrijven/leveranciers die worden ingezet voor onderhoudswerkzaamheden in en om het pand.
Je werkt in een zelf organiserend team met ieder zijn eigen specialisme. Binnen de zelforganisatie zal gevraagd worden een aantal taken op je te nemen. Wij zoeken hierin iemand die ondernemend en initiatiefrijk is.

 • Je vindt het een uitdaging samen met de cliënt de kwaliteit van leven te waarborgen.
 • Je hebt kennis van HACCP en voeding.
 • Je hebt affiniteit met huishoudelijke- en onderhoudswerkzaamheden.
 • Persoonlijk leiderschap, flexibiliteit, zelfstandig werken, werken in teamverband, feedback geven en ontvangen, reflecteren op eigen handelen en duidelijke communicatie zijn kwaliteiten die jij goed beheerst.
 • Je hebt een relevante opleiding op minimaal MBO-2 niveau.
 • Ervaring en kennis van gebarentaal en dovencultuur is gewenst of je bent bereid om dit te leren.
 • Bij indiensttreding dient er een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Wij bieden jou

 • Een organisatie die zich sterk inzet voor de eigen kracht van zowel cliënten en hun netwerk als medewerkers. Hierbij wordt de visie in alle aspecten doorgevoerd.
 • Een uitdagende functie waar initiatief en creativiteit gewaardeerd worden, waardoor jij jezelf persoonlijk en vakinhoudelijk kan ontwikkelen.
 • Relevante scholingen en diverse opleidingsmogelijkheden waaronder scholing ten behoeve van communicatie met dove cliënten.
 • Een tijdelijk dienstverband voor gemiddeld 22 uren per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar met kans op verlenging. (Je rooster omvat dag-, avond- en weekenddiensten)
 • Salariëring conform de CAO Gehandicaptenzorg, FWG functiegroep 20 (minimaal € 1.575,00- en maximaal € 2.229,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

Reageren
Herken jij jezelf in onze beschrijving? Wacht dan niet en reageer voor 1 januari 2018 via het sollicitatieformulier met toezending van je cv en een motivatiebrief.
Mensen met een auditieve beperking willen wij ook graag uitnodigen om te solliciteren. De gesprekken vinden plaats tijdens de looptijd van de vacature. Wij zullen de vacature sluiten wanneer wij onze nieuwe collega hebben gevonden.

Inlichtingen
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dorien Ottenschot (d.m.ottenschot@noorderbrug.nl) of Mieke van Limburg (m.vanlimburg@noorderbrug.nl)  (telefoonnummer 0570-655791).

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern uitgezet. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie en doorplaatsing naar aanleiding van deze advertentie stelt De Noorderbrug niet op prijs.

Advertentie

ReactiesNieuwsbrief van Doof.nl

Meld u nu direct aan!

Gezond gehoor

Het eerste tijdschrift in Nederland over geluid, gehoor en gehoorproblemen.

/