101 vragen (pakketaanbieding)

101 vragen (pakketaanbieding)

Voor 1,4 miljoen mensen in Nederland is het horen van geluid helemaal niet zo vanzelfsprekend. Als je minder goed hoort dan kan dat een hoop vragen oproepen. En wat als het horen verstoord wordt door hinderlijke geluiden, af en toe wegvalt, pijnlijk is of door een tumor bedreigd wordt? De boeken 101 vragen over horen en 101 vragen over oorsuizen en andere hoorproblemen geven antwoord op de meest gestelde vragen over deze onderwerpen. 

101 vragen over horen
Geluid horen vinden de meeste mensen heel normaal: brekende golven in de branding, een vioolconcert, dwarrelende blaadjes tijdens een herfstwandeling. Voor 1,4 miljoen mensen in Nederland is het horen van geluid helemaal niet zo vanzelfsprekend. Als je minder goed hoort dan kan dat een hoop vragen oproepen. Het boek 101 vragen over horen geeft heldere antwoorden op de meest gestelde vragen over het gehoor.

Het boek is opgedeeld in zeven thema's: Geluid, Oren en horenEen verminderd gehoorMedische zakenBegeleiding, behandeling en informatieGehoorbeschermingHoortoestellen- en implantaten en Andere hoorhulpmiddelen. Binnen deze thema's komen vragen aan de orde als: 'Wanneer ben je slechthorend?', 'Is slechthorendheid te verhelpen door een medische ingreep?' en 'Waarom fluiten mijn hoortoestellen?'.

Naast de thema's is het boek ook voorzien van een verklarende woordenlijst en een register. Dankzij het register kunt u snel zien op welke pagina uw vraag beantwoord wordt. Download hier enkele voorbeeldpagina's.

101 vragen over oorsuizen en andere hoorproblemen
Als dat gebeurt, dan ga je snel op zoek naar oplossingen die je gehoor weer op orde kunnen brengen. In dit boek gaan we op alle veelvoorkomende problemen in en proberen we mogelijke oplossingen aan te dragen. In heldere taal en kleurrijk geïllustreerd.

Het boek 101 vragen over oorsuizen en andere hoorproblemen biedt heldere antwoorden op vragen over:

  • tinnitus: waarbij iemand geluiden in zijn hoofd hoort zonder aanwijsbare geluidsbron (ook wel oorsuizen genoemd)
  • hyperacusis: waarbij iemand 'gewone' geluiden als onaangenaam hard ervaart
  • Ménière: waarbij iemand lijdt aan een combinatie van draaiduizeligheid, oorsuizen en gehoorverlies
  • otosclerose: waarbij overmatige botgroei plaatsvindt in het middenoor waardoor geluidstrillingen niet (goed) meer worden doorgegeven
  • brughoektumor: waarbij een goedaardig gezwel in de inwiendige gehoorgang kan zorgen voor onder andere gehoorverlies 

Dowload hier enkele voorbeeldpagina's.

Nic van Son

Over de auteur
Nic van Son is specialist op het gebied van horen, spraak en taal. Hij is verbonden aan de Nationale Hoorstichting, een organisatie die tot doel heeft mensen bewust te maken van het grote belang van auditieve communicatie.

101 vragen
101 vragen over oorsuizen en andere hoorproblemen is het tweede boek in de serie '101 vragen'. De serie is een initiatief van de Nationale Hoorstichting. Zij realiseert deze boeken in samenwerking met andere partijen. Deze uitgave is mede tot stand gekomen met dank aan de NVVS, HoorProfs, Widex en de NSDSK.

U kunt de boeken uit deze serie ook los bestellen in onze webwinkel: 101 vragen over horen en 101 vragen over oorsuizen en andere hoorproblemen.

Prijs: € 19,50 = gratis verzonden!

Nu bestellen