Gezond Gehoor (zomer/herfst 2012)

Gezond Gehoor (zomer/herfst 2012)

Het zomer/herfst-nummer van Gezond Gehoor is uit! Ook deze keer staat het magazine vol met inspirerende verhalen over geluid en gehoor. Zo vertelt Anita Witzier wat haar favoriete geluiden zijn. Silke en Wouter Bouw vertellen over hun leven met een dochter die doof is en GG geeft antwoord op de vraag wat de vergoeding van het hoortoestel nu en in 2013 is. Kortom: een nummer dat je niet wilt missen. 

Wat kun je verwachten in dit nummer?

  • De Rabobank wil haar informatie toegankelijk maken voor iedereen, ook voor mensen met een auditieve beperking. Informatiefilmpjes in gebarentaal moeten dat helpen realiseren.
  • Clair is al vanaf haar geboorte doof en gaat naar het speciaal onderwijs. Wat betekent dit voor de rest van het gezin?
  • Hoortoestellen worden gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Ook is het mogelijk om een deel van de eigen bijdrage fiscaal af te trekken. Hoe werkt dat en wat verandert er in het vergoedingsstelsel in 2013?
  • Zelfstandig leven is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms komt hiervoor hulp uit onverwachte hoek: hulphonden kunnen ervoor zorgen dat iemand met een beperking zelfstandig kan leven en makkelijker sociale contacten legt.
  • Herinnert u het zich nog: de politieporsche die met open dak over de snelweg raasde? Stoer, dat wel. Maar niet al te best voor het gehoor. De ondernemingsraad van de KLPD had er de handen vol aan.
  • En ambassadrice van Hulphond Nederland, Anita Witzier, vertelt over de rol die geluid in haar leven speelt. Prive, maar ook tijdens opnames van bijvoorbeeld Tour d’Amour.

Over deze - en nog veel meer - onderwerpen, lees je in het vijfde nummer van Gezond Gehoor.

Gezond Gehoor 
Gezond Gehoor is een magazine boordevol informatie over geluid, gehoor en gehoorproblemen in relatie tot gezondheid en welzijn. Een magazine met verhalen over hoe mensen geluid beleven, maar ook met aandacht voor technologische ontwikkelingen en wetgeving. Gezond Gehoor heeft enerzijds te maken met je gehoor gezond houden. En mocht je minder goed kunnen horen of een ander hoorprobleem hebben, dan bevat het magazine informatie en inspirerende verhalen om hier zo prettig en optimaal mogelijk mee te leven. Gezondheid hoef je niet altijd als iets medisch te beschouwen. Gezondheid is ook lekker in je vel zitten. Dat vinden wij een gezond gehoor.

U kunt Gezond Gehoor vinden op de leestafel van de audicien, de kno-arts, bij audiologische centra en op cluster 2-scholen, maar ook bij de huisarts. Wilt u Gezond Gehoor thuis ontvangen? Neem dan nu een abonnement. Wilt u een ander los nummer van Gezond Gehoor bestellen? Neem dan even contact met ons op.


Gezond Gehoor is een uitgave van Berengroep in samenwerking met de Nationale Hoorstichting. Donateurs van de Nationale Hoorstichting ontvangen het magazine ook drie keer per jaar thuis. Wilt u donateur worden van de Nationale Hoorstichting? Ga naar www.hoorstichting.nl en bekijk de mogelijkheden.

Prijs: € 8,95 = gratis verzonden!

Nu bestellen