Het oor van Leonoor - over buisjes in je oren

Het oor van Leonoor - over buisjes in je oren

Leonoor hoort niet zo goed. Daarom moet ze naar de kno-arts, die vaststelt dat ze buisjes in haar oren moet. Buisjes? Leonoor snapt er niks van. 'Is dat net zoiets als de buizen van de waterleiding, of de buizen van de verwarming? Die buizen passen toch niet in mijn oren?' vraagt ze verbaasd. 

Kinderen zien vaak op tegen een bezoek aan de dokter of het ziekenhuis, omdat ze zich geen voorstelling kunnen maken van wat hen te wachten staat. De serie 'De ziekenboeg' bereidt ouders en kinderen voor op de behandeling of helpt ze bij de verwerking ervan. De informatieve, vlot geschreven verhalen vertellen vanuit de belevingswereld van een kind over een ziekte, aandoening of medische ingreep. De vele illustraties ondersteunen en verluchtigen de situaties en de gebruikte medische voorwerpen. Achterin staat nuttige informatie voor de ouders.

Het oor van Leonoor beschrijft precies wat er gebeurt als je buisjes in de oren moet. Deze op zich niet ernstige ingreep moeten veel kinderen ondergaan en vereist een goede begeleiding.

Het oor van Leonoor
Auteur: Christine Kliphuis
Illustrator: Helen van Vliet
Uitgeverij: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051162424
Uitvoering: gebonden
Formaat: 13,0x20,7 cm
Aantal pagina's: 32
Leeftijd: vanaf 4 jaar

Prijs: € 8,95 = gratis verzonden!

Nu bestellen