Amsterdam Museum: rondleiding met dove museumgids

Kalverstraat 92 en Sint Luciënsteeg 27 14:00 — 15:30

Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal van de stad, over toen, nu en straks. Ben je doof of slechthorend en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Kom dan op zondag 14 oktober naar onze rondleiding speciaal voor dove of slechthorende bezoekers. De rondleiding wordt gegeven door een dove museumdocent in NGT ondersteund met stemtolk en is van 14.00-15.30 uur.

De afgelopen eeuwen hebben de meest uiteenlopende mensen en culturen hun sporen nagelaten in Amsterdam. Op hun beurt lieten Amsterdammers ook hún sporen achter in de wereld.
De tentoonstelling Wereld-Stad laat zien hoe deze interactie tussen Amsterdam en de rest van de wereld de stad heeft gemaakt tot het Amsterdam van nu.

Ervaar hoe de museumdocent de geschiedenis van de stad tot leven brengt in de nieuwe tentoonstelling Wereld-Stad, waarin wordt gekeken naar de relatie van de stad met de rest van de wereld. Vrienden, familie en begeleiders zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Kosten: gratis, exclusief entree.

Reserveren is gewenst. Dit kan door te mailen naar activiteiten@amsterdammuseum.nl of te bellen naar 020-5231822. Per rondleiding kunnen maximaal 12 mensen mee.

Meer informatie www.amsterdammuseum.nl/ activiteiten

Regel je eigen groepsbezoek met dove museumgids

Je kan ook vanaf 1 oktober 2018 met een eigen groep een rondleiding met dove museumdocent bij het Amsterdam Museum regelen. Een rondleiding duurt gemiddeld een uur en kost € 70,- per dove museumdocent (exclusief entree) zonder stemtolk. Een museumdocent leidt maximaal 15 bezoekers rond, maar er zijn meerdere dove museumdocenten te boeken in overleg. Voor meer informatie kan je mailen naar boekingen@amsterdammuseum.nl of bel 020 5231 730. Direct reserveren? Dat kan, graag minimaal twee weken van tevoren, via het reserveringsformulier.

Wist je dat we de audiotour van DNA Amsterdam ook in schrift hebben? Kijk hier

https://www.amsterdammuseum.nl/toegankelijkheid om het te downloaden of vraag ernaar bij de kassa.

Musea in Gebaren

Musea in Gebaren is een initiatief van Foam en WatTelt!. Het project maakt kunst en cultuur toegankelijk én draagt bij aan meer werkgelegenheid voor doven en slechthorenden.
Deelnemende musea zijn getraind in kennis over en inzicht in deze doelgroep. Zestien musea doen nu mee.

Om op de hoogte te blijven van Musea in Gebaren, volg je de Facebookpagina.


Aankomende evenementen