Amsterdam Museum rondleiding voor slechtziende en blinde bezoekers

Kalverstraat 92 en Sint Luciënsteeg 27 14:00 — 15:30

Ben je blind of slechtziend en wil je graag meer te weten komen over de stad Amsterdam? Het Amsterdam Museum vertelt het verhaal van de stad, over toen, nu en straks en biedt geregeld rondleidingen speciaal voor bezoekers met een visuele beperking. De volgende rondleiding is zondag 9 september om 14.00 uur. 

Een museum bezoeken is voor mensen met een visuele beperking vaak lastig omdat een museum heel visueel is ingesteld. Er is van alles te zien. Een museum ervaren kan echter ook met andere zintuigen. De geschiedenis van de stad wordt tijdens deze rondleiding door de nieuwe tentoonstelling Wereld-Stad door een museumdocent van Oogtours via ruiken, voelen en luisteren tot leven gebracht.

Wereld-Stad

Sinds het begin van de zomer is de nieuwe permanente tentoonstelling Wereld-Stad in het Amsterdam Museum te zien. De afgelopen eeuwen hebben de meest uiteenlopende mensen en culturen hun sporen nagelaten in Amsterdam. Op hun beurt lieten Amsterdammers ook hún sporen achter in de wereld. De tentoonstelling Wereld-Stad laat zien hoe deze interactie tussen Amsterdam en de rest van de wereld de stad heeft gemaakt tot de stad van nu.

Rondleiding

Datum:                Zondag 9 september 2018

Locatie:                 Amsterdam Museum

Tijd:                      14.00 – 15.30 uur

Kosten:                 Gratis, exclusief entree museum

Reserveren is gewenst. Dit kan door te mailen naar activiteiten@amsterdammuseum.nl of te bellen naar 020-5231822. Per rondleiding kunnen maximaal 10 personen mee.

Download hier de foto’s van de allereerste rondleiding voor bezoekers met een visuele beperking op 28 januari 2018.

Het Amsterdam Museum is gevestigd in een prachtig historisch gebouw. De rijke geschiedenis van het pand zorgt niet alleen voor een bijzondere sfeer, maar ook voor een ingewikkelde route, diverse niveauverschillen en veel trappen. In het gebouw zijn liften die je toegang geven tot de meeste tentoonstellingszalen. Een enkele zaal is helaas niet toegankelijk voor een rolstoel.


Aankomende evenementen