Beethoven – Lost in Silence

Raadhuisplein 3, Hoofddorp 20.30

Op zaterdag 7 maart is Esther Apituley in Schouwburg De Meerse met de voorstelling Beethoven, Lost in Silence. Een visueel theaterconcert voor en door horenden, slechthorenden en doven. In Beethoven Lost in Silence worstelen vier topmusici, een horende en een dove acteur/ gebarentolk met de vraag wat het betekent als je je gehoor kwijtraakt.2020 is het jaar van Beethoven. Het is dan 250 jaar geleden dat hij is overleden.

De voorstelling is geïnspireerd op het proces van het wegvallen van het gehoor en de laatste periode van Beethovens leven, waarin hij echt doof werd, maar waarin hij zijn meest gewaardeerde stukken componeerde. Wat betekent het voor een componist om het gehoor te verliezen? Bevrijdt het de muziek of beklemt het de omgang met anderen?

De performers doen een poging om in de huid te kruipen van de legendarische Beethoven, zijn radicale vernieuwing in de muziek, maar ook zijn groeiende wantrouwen tegenover schnabbelende muzikanten, dokters, gelieven en het burgerlijke Weense leven, dat van conventies aan elkaar hangt.

  • Visueel theaterconcert over Beethoven, voor én door horenden, slechthorenden en doven.
  • Een gebarentolk is onderdeel van de voorstelling.

Kijk voor meer informatie op de website van De Meerse.


Aankomende evenementen