Centraal Museum: lezing over Zero Waste met gebarentolk

Centraal Museum, Agnietenstraat 1, Utrecht 15.00 — 16.00

Kunstwerk Tranen van Eros

Als je wilt weten of deze lezing doorgaat of uitgesteld wordt, kun je contact opnemen met het museum.

In het Centraal Museum vindt dit voorjaar de tentoonstelling De tranen van Eros plaats. In deze tentoonstelling wordt het werk van de enige officieel erkende Nederlandse surrealist Johannes Moesman (1909-1988) geplaatst in de context van zijn internationale tijdgenoten.

Joop Moesman ging er vanuit dat afval niet bestaat en gooide nooit iets weg. Om diezelfde reden vond hij dat hij geen reinigingsrechten hoefde te betalen aan de gemeente. Het kwam zelfs tot een rechtszaak, die hij echter verloor.

Hoe kun je zelf zero waste leven? Tijdens de lezing Zero Waste vertelt Jessie Kroon, mede-oprichter van Het Zero Waste Project, over haar ervaringen als zero waster. Jessie inspireert je om plasticvrije keuzes te maken én zij laat zien hoe je circulaire economie in de praktijk brengt. Deze interactieve workshoplezing gaat over verschillende aspecten van zero waste-gedragsveranderingen. Praktische tips, achtergrondinformatie én een flinke dosis inspiratie.

Bij deze lezing is een gebarentolk aanwezig.

Praktische informatie

Datum: Zondag 26 april

Tijd: 15.00-16.00 uur

Locatie: Auditorium Centraal Museum, Agnietenstraat 1, Utrecht

De lezing is gratis toegankelijk, aanmelden is niet nodig. Wel heb je een entreebewijs voor het museum en de tentoonstelling nodig. Kijk op de website van het Centraal Museum voor meer informatie.


Aankomende evenementen