CI-informatiebijeenkomst 14 mei: unieke samenwerking tussen een CI en hoortoestel

Laanakkerweg 4 | 4131 PA | Vianen

Bent u op zoek naar informatie over een cochleair implantaat (CI) en vraagt u zich af hoe het is om te horen met een CI? Bent u benieuwd wat de unieke samenwerking tussen een CI en een hoortoestel van Phonak en Advanced Bionics u of uw kind kan bieden? En wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, de operatie en revalidatie? Kom dan op 14 mei 2018 in contact met (ouders van) CI-gebruikers en ontdek de (on)mogelijkheden van een CI.

Wanneer u of uw kind slechthorend is en hoortoestellen niet voldoende meer helpen, kunt u in aanmerking komen voor een CI. Een CI kunt u niet eerst uitproberen zoals een hoortoestel. U maakt een keuze voor iets wat u nog niet kent en waar u naderhand niet op terug kunt komen. Zo’n beslissing maakt u natuurlijk niet zomaar. Daarom is het belangrijk om te weten hoe een CI precies werkt en wat u kunt verwachten op basis van ervaringen van CI-gebruikers. Kunt u bijvoorbeeld beter deelnemen aan gesprekken en weer genieten van muziek of geluiden die u vroeger hoorde?

Tijdens de CI-informatiebijeenkomst vertelt een CI-gebruiker wat zijn/haar CI voor hem/haar betekent en hoe het is om met een CI (en hoortoestel) te horen. Een audioloog en logopedist van CI-fabrikant Advanced Bionics is aanwezig en geeft uitleg over de werking van een CI, de mogelijkheden omtrent draadloze accessoires en de samenwerking met een hoortoestel op het andere oor voor unieke oor-tot-oor-communicatie.

Stel je vragen aan CI-gebruikers
Na deze inleiding is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Schuif aan tafel bij één van de aanwezige (ouders van) CI-gebruikers en vraag hem of haar het hemd van het lijf. Of loop nog even langs bij de audioloog voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van een CI  al dan niet in combinatie met het unieke bimodale hoortoestel van Phonak en AB

Bimodale Hooroplossing van Advanced Bionics en Phonak
De Naída bimodale hooroplossing van AB en Phonak levert het eerste hoortoestel dat speciaal is ontworpen om samen te werken met een cochleair implantaatsysteem. Deze oplossing bestaat uit de Naída CI-spraakprocessor en het Naída Link-hoortoestel.

Doordat ze hetzelfde platform gebruiken, kunnen de Naída-apparaten met elkaar communiceren; een voordeel dat geen enkele andere combinatie van een hoortoestel en cochleair implantaat kan bieden. Benieuwd naar de eerste ervaringen? Drie CI-gebruikers vertellen erover op de website van Phonak Club.

Aanmelden
Overweegt u een cochleair implantaat voor uzelf of uw kind en wilt u graag aanwezig zijn op een CI-informatiebijeenkomst, meld u dan aan om verzekerd te zijn van een plek. Geef bij uw aanmelding aan met hoeveel personen u graag wilt komen en laat ons graag in het kort weten waarom u wilt deelnemen aan deze bijeenkomst.  Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier.

Let op; heeft u al een CI en wilt u graag in contact komen met andere CI-gebruikers, of bijvoorbeeld vragen stellen over bimodaal horen, stuur ons dan een e-mail naar redactie@doof.nl. Deze bijeenkomst is namelijk niet afgestemd op CI-gebruikers, maar alleen bedoeld voor mensen die nog geen CI hebben.

Datum en tijdstip

  • Maandagmiddag 14 mei 2018 van 13.00 tot 16.00 uur (inloop met koffie om 12.30 uur)

Aanwezige hulpmiddelen
Schrijftolk, solo-apparatuur (SoundField van Phonak en Roger MyLink)

Vragen?
Heeft u vragen over deze bijeenkomst? Laat het ons weten! Neem dan contact op met Doof.nl via 030-3040032 of redactie@doof.nl.

Wilt u graag bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, maar schikken bovenstaande data niet? Stuur dan een e-mail naar redactie@doof.nl, dan kijken we naar de mogelijkheid voor een andere datum of een één-op-één-gesprek.


Aankomende evenementen