Eerste hulp bij Oorsuizen: informatieavond over tinnitus

GGMD voor Doven en Slechthorenden, Overschiestraat 59, 1062 XD, Amsterdam 19.00 — 21.00

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd, is vaak niet te genezen. De gevolgen van het soms gekmakende geluid dat mensen horen, zijn wel behandelbaar.

Op dinsdag 5 en donderdag 7 februari vertellen Olav Wagenaar, auteur van de bestseller ‘Eerste hulp bij Oorsuizen’ en GZ-psycholoog Femke Blom hier meer over tijdens de informatieavonden bij GGMD voor Doven en Slechthorenden in Amsterdam.

Suizen, brommen, piepen, fluiten

Mensen met tinnitus horen geluiden die anderen niet horen. Bijvoorbeeld suizen, brommen, piepen, fluiten of een ander geluid. De gevolgen van tinnitus kunnen groot zijn. Problemen als vermoeidheid, slapeloosheid, slechte concentratie, angst en depressie komen vaak voor. Door meer grip te krijgen op de tinnitus kun je minder last ervaren. Tijdens de informatieavonden van de GGMD vertellen experts hoe je dat doet.

Programma

Olav Wagenaar, klinisch neuropsycholoog en auteur van het boek ‘Eerste hulp bij Oorsuizen’ is tijdens de informatieavonden als spreker aanwezig. Femke Blom, GZ-psycholoog bij GGMD, vertelt samen met een aantal ervaringsdeskundigen hoe je de gevolgen van je tinnitus beheersbaar kunt maken. Je doet een oefening en kunt tips uitwisselen met lotgenoten.  

Aanmelden

De informatieavonden zijn op 5 en 7 februari van 19.00 tot 21.00 uur bij GGMD aan de Overschiestraat in Amsterdam. Omdat we veel mensen verwachten, moet je je aanmelden via amsterdam@ggmd.nl. Vermeld daarbij je naam, of je op 5 of 7 februari komt, of je gebruik wilt maken van een schrijftolk, en of je met één of twee personen komt.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Kijk voor meer informatie over tinnitus in onze Hoorbibliotheek of op de website van GGMD.


Aankomende evenementen