Festival Schrijfdorst: schrijven en dichten voor horend en doof

KADE40, Westhavenkade 40, Vlaardingen 12.00 — 19.00

Terwijl de Tweede Kamer zich buigt over het wetsvoorstel Erkenning Nederlandse Gebarentaal vinden KADE40, De Schrijfschool en Bibliotheek Vlaardingen dat festivals ook voor dove taalliefhebbers toegankelijk moeten zijn. Daarom vindt op zondag 13 oktober het Festival Schrijfdorst plaats: een festival voor schrijvers, lezers, voordragers en toehoorders – zowel horend als doof.

Festival Schrijfdorst in Vlaardingen staat volledig in het teken van boeken, schrijven en taal. In het kunst- en cultuurcentrum KADE40 kun je op 13 oktober tussen 12.00 en 19.00 uur terecht voor workshops van schrijvers Carrie, Bianca Boer en Myrte Leffring, het voorleesfeest en de presentatie van de bundel Schrijfdorst door auteur Ernest van der Kwast.

Ook vindt er een workshop ‘dichten in gebaren’ plaats, door de Rotterdamse en geridderde Gera Vonk, samen met gebarentolk Ramon. Daarnaast is er ook een gratis programma, zoals coaching in voorlezen, schrijf-EHBO, luisteren naar boeken (live luisterboek!), activiteiten van Bibliotheek Vlaardingen en een borrel.

Gebaren- en schrijftolk

Ben je doof en wil je naar Festival Schrijfdorst komen, laat het dan weten aan de organisatie: BarryMarre@kade40.nl. Dan zorgt zij voor een gebaren- en of schrijftolk.

Tickets en kortingscode

Vrienden van KADE40 en De Schrijfschool – en als je dit leest, ben je dat nu 😉 – ontvangen een korting van € 10. Koop je een MKV-ticket met de kortingscode ‘KADE40’, dan is een kaartje geen € 25 maar € 15. Tickets bestellen kan via het ticketkantoor van Schrijfdorst.

Meer informatie over het programma vind je op de website van Festival Schrijfdorst.

 


Aankomende evenementen