Festival Woordnacht 2019: Nacht van het Onhoorbare

Diverse locaties in het centrum van Rotterdam 19.00 — 2.00

Rotterdam vormt op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober het middelpunt van de Nederlandse en Vlaamse literatuur. Dan vindt tot in de late uren de vierde editie plaats van Festival Woordnacht: de Nacht van het Onhoorbare.

Stilte vormt dit jaar de rode draad in Woordnacht: een gezamenlijke uitdaging voor schrijvers, dichters én bezoekers tijdens een festival rondom het gesproken en geschreven woord. In totaal zijn er meer dan dertig programma’s te zien en te beluisteren.

Dove artiesten

Luister naar Nelleke Noordervliet, die in de Anna Blamanlezing 2019 ingaat op de essentie van stilte. Of naar Vincent Bijlo die spreekt over het verlies van zijn gehoor. Bezoek het vier uur durende Gesprek zonder woorden of kruip virtueel in De gedaanteverwisseling van Franz Kafka. Ook vindt de allereerste silent poetry slam plaats, met performances van dove artiesten.

Muziek en gesproken woord

Niet alles gaat over stilte op 25 en 26 oktober. Zo staat Wim T. Schippers centraal in een avondvullend programma en spreekt Redmond O’ Hanlon over zijn boek De groene stad en zijn reizen naar Borneo en de Amazone. Thomas Verbogt en Beatrice van der Poel spelen nog één keer hun muzikale voorstelling Montere weemoed.

Woordnacht sluit in de nacht van zaterdag op zondag af met een uitzonderlijke hommage aan Nachtburgemeester Jules Deelder die in november 75 wordt.

Informatie en tickets

De complete programmering wordt in de komende maanden aangevuld op www.woordnacht.nl. Tickets voor Woordnacht 2019 zijn vanaf nu online te verkrijgen. Er geldt een gereduceerd tarief voor de Early Words.

Datum:

vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober 2019.
Programma van 19.00 – 02.00 uur.

Locaties:

In het centrum van Rotterdam o.m. Boekhandel Donner, Arminius, Theater Rotterdam, TENT, Goethe-Institut, Chabot Museum, Maaspodium, Witte Huis, De Schouw.

Entree:

€ 15,- (Early Words-tarief! Gereduceerde prijs voor een passe-partout voor de snelle besteller);

€ 25,- (passe-partout voor alle locaties gedurende twee dagen);

€ 15,- (dagkaart vrijdag);

€ 17,50 (dagkaart zaterdag);

Meer informatie en kaartverkoop: via de website van Woordnacht en Boekhandel Donner.

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl


Aankomende evenementen