Kletskoppenfestival: Hoe werkt taal?

Bibliotheek de Marienburg, Nijmegen 9:30 — 16:00

Op zaterdag 29 februari 2020 vindt het Kletskoppenfestival plaats. Kleine wetenschappers van 2 tot 12 jaar kunnen met grote wetenschappers kletsen over alles wat met taal te maken heeft.

Met spelletjes, workshops, taalexperimenten, optredens en voorleessessies nemen taalonderzoekers van de Radboud Universiteit en het Max Planck Instituut bezoekers mee in de wondere wereld van de taal.

Waarom is taal belangrijk?

De taalonderzoekers houden zich dagelijks op verschillende manieren allemaal bezig met de ontwikkeling van kindertaal: van baby’s tot tieners, van gesproken taal tot gebarentaal en van eentaligheid tot meertaligheid. Op het Kletskoppenfestival laten zij zien wat zij precies doen, waarom onderzoek zo belangrijk is en hoe interessant het leren van taal is.

Activiteiten met gebarentaal

Het kletskoppenfestival is toegankelijk voor dove en slechthorende kinderen. Verschillende activiteiten zijn in gebarentaal. Tom Uittenbogert – een van de organisatoren – vertelt in het filmpje hieronder wat je zoal kunt verwachten op het festival. Jij komt toch ook!?


Aankomende evenementen