Lancering queer gebarenwoordenlijst in Van Abbemuseum

Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10, 5611 NH Eindhoven 16.35 uur

STUDIO i nodigt je van harte uit voor de lancering van de queer gebaren glossary op 30 januari om 16:35 uur bij het Van Abbemuseum te Eindhoven.

De queer gebaren glossary is een verzameling termen over identiteit, emancipatie en politiek. Door de relevante terminologie te introduceren en toegankelijk te maken voor een groter publiek geeft het zichtbaarheid aan de queer-dovengemeenschappen.

De lancering vindt plaats in het auditorium van het Van Abbemuseum, gevolgd door een bezichtiging van de kleine presentatie en drankjes in het museumcafé. De lancering van de queer gebaren glossary maakt deel uit van de STUDIO i inspiratie- en workshopdag over meerstemmigheid en vormt de feestelijke afsluiting van de dag.

Programma

16.35 uur:
Inleiding door constituent curator Olle Lundin en presentatie door Richard Cokart van het Nederlandse Gebarencentrum en Ellen Nauta van Het Instituut Gebaren, Taal & Dovenstudies (IGT&D) van Hogeschool Utrecht

17.00 uur:
Bezoek aan de presentatie van de queer gebaren glossary op zaal

Vanaf 17.00 uur: Borrel in het museumcafé

Meer informatie over de lancering (inclusief gebarenfilmpjes!) vind je op de website van het Van Abbemuseum.

Informatie en locatie

Goed om te weten: buiten een bezoek aan de queer gebaren glossary op zaal sluit de rest van het museum om 17.00 uur. Wil je nog de tentoonstellingen en collectie bekijken? Kom dan gerust eerder, als bezoeker van het lancering kun je het museum de gehele dag gratis bezoeken (dit graag wel vooraf melden bij de kassa).

Reserveren voor de lancering is niet nodig, wel ontvangen we graag een bericht als je behoefte hebt aan een tolk, zodat het museum hier tijdig voor kan zorgen.

Bezoekadres: Van Abbemuseum, Bilderdijklaan 10, 5611 NH Eindhoven.

De queer gebaren glossary is een samenwerking tussen de queer dovengemeenschappen, het Nederlands Gebarencentrum, Instituut Gebaren, Taal & Dovenstudies aan Hogeschool Utrecht en het Van Abbemuseum.

STUDIO i – platform voor inclusieve cultuur is een initiatief van het Stedelijk Museum Amsterdam en het Van Abbemuseum in Eindhoven. Met STUDIO i willen we een duurzame impuls geven aan de toegankelijkheid en inclusie binnen het culturele veld.

Mocht je interesse hebben in het volledige dagprogramma over meerstemmigheid, kijk dan op de pagina over de inspiratie- en workshopdag van STUDIO i.

Foto: kunstwerk van Pauline Boudry en Renate Lorenz


Aankomende evenementen