Let’s get visual: Cross Comix Festival Rotterdam

Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25, 3012 CL Rotterdam

Duik mee in de wondere wereld van de kunst, comedy en visual storytelling. Het internationale festival Cross Comix strijkt dit jaar neer in Rotterdam, van woensdag 13 tot en met zondag 17 november. Ontmoet toonaangevende beeldmakers en -denkers, auteurs, storytellers, kunstenaars en musici voor een wervelend feest vol visuele kunst, inclusief de aanwezigheid van een gebarentolk.

Met een dagkaart voor het festival krijg je op zondag 17 november 2019 toegang tot zo’n 15 programma’s in Theater Rotterdam. Laat je van 14.00 tot 23.00 uur inspireren door verrassende en toonaangevende stripauteurs en beeldmakers uit binnen- en buitenland.

De programma’s in de grote zaal worden tot 18.00 uur getolkt door een Tolk Gebarentaal.

Ook vinden er tijdens de festivalweek verschillende events plaats. Voor sommige specials koop je een los ticket. Het festival vindt plaats in onder andere Theater Rotterdam, Cinerama, Het Nieuwe Instituut, Donner en Galerie Zic Zerp.

Highlights programma

POSY SIMMONDS & CHARLOTTE NIJS
De grande dame van de strip, de Engelse Posy Simmonds, gaat in gesprek met journalist en politiek verslaggever Charlotte Nijs (Hart van Nederland) over haar werk voor o.a. The Times en The Guardian.

ROTTERDAMMER IN HOLLYWOOD
Exclusief interview met illustrator en story artist Wilbert Plijnaar (o.a. The Minions, Ice Age) en Peter de Wit (Sigmund) over hun gedeelde passie voor spitsvondige teksten en natuurlijk over de Amerikaanse droom… Interview door journalist Mirjam de Winter (o.a. RTV Rijnmond en NRC). Aansluitend officiële presentatie biografie ‘Wilbert Plijnaar, Rotterdammer in Hollywood’.

HUMORCOLLEGE
Wat is komisch? Wat is de kunst van een goede cartoon? Op deze vragen proberen de Belgisch cartoonist en allround kunstenaar Kamagurka en Wim le Mair, docent en onderzoeker Visual Storytelling aan de AKV St. Joost, luchtige maar niet minder serieuze antwoorden te geven in een minicollege over de essentie van de grap. Aristoteles meets Bert en Bobje!

EYECANDY GALORE
Meet & greet de makers bij de pop-up store van Donner waar ze signeren en ga je te buiten in de Showcase met het neusje van de zalm van de hedendaagse stripwereld. Ontmoet de koning van de rock & roll in de legendarische Presley Paranoia Freak Show van Jeroen de Leijer. Eet mee bij de Blue Velvet Wine & Dine Session van Sheri Corleone Bang Bang Band Girl. Get inspired!

Locatie

Je kunt de festivallocaties gemakkelijk lopend, per fiets of met OV bereiken. Vanuit station Rotterdam Centraal is het ongeveer 5 minuten lopen naar Theater Rotterdam.

Adres:
Schouwburgplein 25
3012 CL Rotterdam

Voor het complete festivalprogramma en online tickets kijk je op de website van Cross Comix.


Aankomende evenementen