Museumnacht 2019: rondleiding Amsterdam Museum in NGT

Amsterdam Museum, Amsterdam

Op zaterdag 2 november vindt de jaarlijkse Museumnacht plaats. In het Amsterdam Museum geeft een vaste museumdocent die zelf doof is tweemaal een rondleiding door het museum.

De eerste rondleiding start om 19.00 uur en de tweede om 20.15 uur. Een stemtolk is ook aanwezig, zodat ook mensen die geen NGT beheersen de rondleiding kunnen volgen.

100% welkom

Om voor zo veel mogelijk mensen toegankelijk te zijn organiseert het Amsterdam Museum elke tweede zondag van de maand gratis rondleidingen (exclusief entree) voor een bepaalde doelgroepen voor wie een museumbezoek wat aanpassingen vergt. Zo zijn er naast rondleidingen in NGT voor dove bezoekers en slechthorenden die NGT kunnen en rondleidingen voor slechthorenden met een schrijftolk ook rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers. Een museum bezoeken is voor mensen met een visuele beperking lastig omdat een museum heel visueel is ingesteld. Er is van alles te zien. Maar een museum ervaren kan ook met andere zintuigen. Bij de rondleidingen voor blinde en slechtziende bezoekers wordt de geschiedenis van de stad via ruiken, voelen en luisteren tot leven gebracht.

De rondleidingen kunnen ook voor groepen geboekt worden, via boekingen@amsterdammuseum.nl.

Op de website van het Amsterdam Museum zijn alle data en informatie over de rondleidingen terug te vinden.


Aankomende evenementen