Voorleeshalfuurtje in gebarentaal in Rotterdamse bieb. Kom je ook?

Rotterdam 14:00 — 14:30

Sinds kort organiseert de Centrale Bibliotheek van Rotterdam één keer per maand een voorleeshalfuurtje voor kinderen. Iedereen is welkom: dove, slechthorende en horende kinderen, maar ook de ouders.

 

In de Centrale Bibliotheek kun je niet alleen terecht voor het lenen van boeken, films en muziek, maar ook voor andere (gratis) activiteiten. De bieb organiseert regelmatig workshops, lezingen en andere interessante evenementen. De bibliotheek leent zich ook uitstekend als rustige studie- en werkruimte en ze staan open voor nieuwe samenwerkingsinitiatieven.

 

Meer dan fantasie prikkelen

Horende en dove of slechthorende kinderen kunnen iedere derde woensdag van de maand een half uur lang genieten van een mooi, spannend of gek verhaal. Een bibliotheekmedewerker leest het boek voor en een tolk Nederlandse Gebarentaal vertaalt het naar gebarentaal. Het idee hierachter is dat de bibliotheek van mening is dat lezen niet alleen stimuleert omdat het leuk en ontspannend is, maar ook omdat het goed is voor de taal- en spraakontwikkeling van kinderen. Het prikkelt de fantasie, stimuleert de sociaal-emotionele vaardigheden en heeft een gunstig effect op het zelf leren lezen.

 

Het voorleeshalfuurtje is geschikt voor alle kinderen vanaf 2 jaar.

 

Gegevens

Data 2018: 21 november en 19 december

Data 2019: 16 januari, 20 februari, 20 maart en 17 april

Tijd: van 14:00 – 14:30 uur

Locatie: Bibliotheek Rotterdam, jeugdafdeling (tweede etage), Hoogstraat 110, Rotterdam

Kosten: gratis

De bibliotheek is per whatsapp bereikbaar: 0616479162 van ma-vrij tussen 10:00-17: uur

 


Aankomende evenementen