Voorstelling ‘Who’s afraid of Charlie Stevens’ met gebarentolk en boventiteling

Theater aan het Spui - zaal 1, Spui 187, 2511 BN Den Haag 20.15 — 21.20 uur

Romana Vrede, Club Gewalt en Huub Laurens maakten een levend kunstwerk over en met Charlie Stevens, de zwakbegaafde, ernstig autistische zoon van actrice en theatermaker Romana Vrede. Nu 13, fysiek 17 en mentaal 2 jaar oud, is Charlie niet schattig meer. Romana vertelt in haar voorstelling over de grillige, beproefde liefde voor haar zoon en voor de plaats die ze voor hem bevecht in onze samenleving. ‘Who’s afraid of Charlie Stevens?’ is te zien in Theater aan het Spui in Den Haag.

Bij de voorstelling op vrijdag 7 juni zijn een gebaren- en schrijftolk aanwezig voor doven- en slechthorenden. Kaartjes reserveren voor deze toegankelijke voorstelling kan door een mail sturen naar onbeperkt@hnt.nl.

Uitverkochte zalen

De voorstelling Who’s afraid of Charlie Stevens? trok in de zomer van 2016 uitverkochte zalen en komt daarom terug. De actrice, die in 2018 de Theo d’Or-toneelprijs won voor haar rol in RACE, vindt het belangrijk om haar verhaal te vertellen. ‘Door Charlie heb ik geleerd mezelf in de ander te verplaatsen. Feitelijk heeft het me een betere actrice gemaakt. Hij heeft me geleerd beter te luisteren. En in te zien dat we allemaal de norm nastreven, maar dat niemand die norm haalt. Charlie laat mij grote vragen stellen. Wanneer ben je mens? Wat is zingeving? Wat is ons doel? Wat is ‘zijn’? En wat verstaan we onder normen en waarden?’

Who’s afraid of Charlie Stevens? is een voorstelling gemaakt uit dans, film en muziektheater. De non-verbale expressie voert de boventoon in deze voorstelling.

Meer informatie over de voorstelling het HNTonbeperkt vind je op de website van Het Nationale Theater


Aankomende evenementen