André Hazes tobt met zijn gehoor

07-08-2004 algemeen

Volkszanger André Hazes heeft grote problemen met zijn gehoor en heeft daarom twee geplande concerten in Ahoy` afgezegd. Dat vertelde zijn manager gisteren. Een aantal medische specialisten buigt zich over de aard van de problemen. Binnen enkele weken bepalen zij of er wat aan te doen is.

Volgens de zegsman bleek het afgelopen half jaar dat Hazes minder goed hoorde. Tijdens zijn ArenA-concerten bijvoorbeeld zette hij af toe de verkeerde toonhoogte in, wat voor het publiek duidelijk hoorbaar was. ,,Het gaat op dit moment niet goed met André, maar we doen er alles aan om het weer goed te maken.“

Niet alleen tijdens het zingen laten Hazes` oren hem enigszins in de steek. Als hij met een groep mensen is, is het voor hem soms moeilijk om het gesprek te volgen, als diverse mensen aan het woord zijn.

De artsen bekijken of een operatieve ingreep soelaas kan bieden. Ook de mogelijkheid van het inbrengen van een implantaat bekijken zij. Hazes zelf is al bezig met het testen van gehoorapparaten. ,,Hij heeft er al één uitgeprobeerd en is nu met zijn tweede bezig“, aldus de woordvoerder. Hij wil nog niet vooruitlopen op de mogelijkheid dat de problemen het einde van Hazes` zangcarrière kunnen betekenen. ,,We trekken nu nog geen conclusies.“

Gedurende zijn loopbaan stond Hazes vaak bloot aan harde muziek. Dat gebeurde in disco`s waar hij optrad, maar ook via koptelefoons en `oortjes` als hij aan het zingen was. Al met al kregen zijn oren zo heel wat decibellen te verduren. Dat zou de gehoorproblemen kunnen verklaren.

Bron: AD.nl


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen