Beeldbeldag in Haren

06-02-2003 algemeen

De Projectgroep Beeldtelefonie van de Vereniging Ouders van Dove Kinderen te Haren organiseert zaterdag 15 maart 2003 in Haren een speciale beeldbeldag voor dove kinderen, jongeren en hun ouders/verzorgers en andere belangstellenden om beeldtelefonie uit te proberen.

Deze dag wordt georganiseerd omdat de beeldtelefoon per 1 januari 2003 officieel is opgenomen in de Regeling Hulpmiddelen 1996 (net zoals de fax en de teksttelefoon). Dit betekent dat iedereen die nu recht heeft op een teksttelefoon/fax vanaf 1 januari een beeldtelefoon kan aanvragen bij zijn ziekenfonds of ziektenkostenverzekeraar.

Omdat veel mensen niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden van beeldtelefonie organiseert de Projectgroep Beeldtelefonie deze dag in samenwerking met de Guyotschool voor SO en VSO in Haren. Door middel van een beeldtelefoon kunnen spontane en `natuurlijke` gesprekken gevoerd worden in gebarentaal. Door koppeling van een beeldtelefoon aan een computer kan in veel gevallen ook worden gechat en getekend.

Datum: zaterdag 15 maart 2003
Tijd: 10.00 – 12.30 uur en 12.30 uur tot 15.00 uur (twee dezelfde sessies).
Locatie: Effatha Guyot Groep, Rijksstraatweg 63 te Haren.

Belangstellenden moeten zich aanmelden! Dit kan door een email te sturen naar Johan Wilterdink (johan.wilterdink@hccnet.nl). Hierin aangeven of u ’s morgens of ’s middags komt.

In samenwerking met Oorakel wordt daarnaast een informatieve CD-ROM `beeldtelefonie` uitgebracht. Op de CD komen onder meer voorbeeldbrieven `aanvraag beeldtelefoon` te staan maar ook foto`s en filmpjes, informatie over beeldtelefoons en internetlinks naar producenten en leveranciers. De CD is te verkrijgen op de beeldbeldag. Als u niet kunt komen maar wel de gratis CD wilt ontvangen, stuurt u een email naar Roy Gierman (familiegierman@hetnet.nl). In de email graag uw naam en adres vermelden. Ook is de CD vanaf 17 maart te verkrijgen bij één van de vestigingen van Oorakel.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen