Beurs `Gehoor in werk en leven` 26 april Eindhoven

18-04-2007 algemeen

Hoe gaan we tijdens ons dagelijks werk om met hinderlijk lawaai? Hoe voorkomen we gehoorbeschadiging? Wat moet je doen als je een gehoorbeschadiging hebt? De antwoorden op deze prangende vragen worden gegeven tijdens de beurs `Gehoor in werk en leven`.

De beurs wordt gehouden op 26 april 2007 in het Audiologisch Centrum in Eindhoven. Die dag ontmoeten bedrijfsleven, hoorspecialisten en consumenten elkaar en worden tal van nuttige tips gegeven.

Slechthorendheid is voor iedereen die het overkomt erg vervelend. Mensen die hiermee te maken krijgen, moeten goed begeleid worden. Dit is een intensief traject waarin alles draait om maatwerk. Allereerst is het belangrijk om de mate van slechthorendheid goed vast te stellen. Iedere vorm van slechthorendheid is namelijk uniek. Tegenwoordig kan met geavanceerde onderzoeken heel precies het niveau van gehoorverlies bepaald worden. Dit maakt het mogelijk om maatgerichte oplossingen te bieden. Deze oplossingen kunnen ook veelal gezocht worden in het geven van voorlichting aan werkgevers en collega’s of het vinden van een geschikte werkplek waarbij slechthorendheid minder van invloed is.

Op de beurs ‘Gehoor in werk en leven’ zijn diverse stands te vinden van producenten van hoortoestellen, de arbodiensten, gespecialiseerde re-integratiebedrijven, hoortoestelwinkels, de Nederlandse Hoorstichting en diverse audiologische centra. “Het wordt een plek waar bedrijfsleven, hoorspecialisten en consumenten elkaar kunnen ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en tips te geven’’, vertelt medeorganisator en directeur Hans van Grieken van Fama. “We tonen de geavanceerde mogelijkheden voor slechthorenden, hoe gehoorbeschadiging op de werkvloer voorkomen kan worden door het nemen van simpele maatregelen, maar ook vooral wat er allemaal mogelijk is om te blijven functioneren als je al minder goed kunt horen. Op de beurs komen we daar vanuit verschillende invalshoeken uitgebreid op terug.

Bezoekers aan de beurs kunnen hun gehoor laten testen in een professionele, geluidsvrije ruimte. Daarnaast kan een kijkje worden genomen in de keuken van een audiologisch centrum. Deze instelling is gespecialiseerd in onderzoek van gehoor, spraak en taal.

De organisatie van de beurs ‘Gehoor in werk en leven’ is in handen van het Audiologisch Centrum Eindhoven en re-integratiebedrijf Fama. Niet geheel toevallig vindt de beurs ‘Gehoor in werk en leven’ plaats tijdens de Week van het Oor, die dit keer als thema ‘Arbeid’ heeft.
Als start van deze jaarlijks terugkerende Week wordt op 23 april het Nationaal Debat Arbeid en Gehoor gehouden (zie www.weekvanhetoor.nl).

De beurs wordt gehouden in het Audiologisch Centrum aan de Castiliëlaan 8 in Eindhoven en duurt van 14.00 tot 18.00 uur.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen