Dove kinderen vertellen: ECHTSCHEIDING

01-07-2003 algemeen

Een voorlichtingsfilm voor dove en slechthorende kinderen in Nederlandse Gebarentaal. Voor de eerste keer vertellen dove kinderen en jongeren in een film over de scheiding van hun ouders.

Yannick, Björn, Lora, Marijn en Arif vertellen in de Nederlandse Gebarentaal over één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven van een kind. Hun ouders zijn gescheiden. Net als bij horende kinderen is er in het begin vaak een wirwar aan gevoelens. Het ene moment is er boosheid of angst, het volgende verdriet of schuldgevoel.

De film is verdeeld in vijf blokken. We zien hoe langzaamaan de echtscheiding een plek krijgt in het leven van het kind.

Brochure
Bij de film hoort een brochure. Vol met tips voor leerkrachten, ouders en de kinderen zelf. Hoe kunt u een kind ondersteunen wanneer zijn ouders gaan scheiden? PsyDoN helpt u op weg om thuis en op school met kinderen verder te praten over het onderwerp.

Waarom deze film?
Er is weinig informatie voor dove kinderen beschikbaar over ingrijpende levensgebeurtenissen. Met deze film brengen we daar verandering in. We hopen dat kinderen die te maken krijgen met echtscheiding zich hierdoor minder alleen voelen.
De film is Nederlands ondertiteld.

‘Dove kinderen vertellen… ECHTSCHEIDING’
(c)2003 Productie: BOOZ.post.productie in opdracht van PsyDoN – Duur: 40 minuten

De video kost 45,- euro (inclusief portokosten).

Dit programma kwam tot stand dankzij financiële bijdragen van: Fonds Vorming en Educatie van Doven, Stichting Centraal Fonds RVVZ, Stichting Familiefonds van Dusseldorp, Stichting Fonds voor Dove Kinderen, Stichting Vrienden van de RIAGG COW, Stichting VSB Fonds en Stichting Zonnige Jeugd.

Meer informatie: www.psydon.nl


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen