Een cochleair implantaat (CI): iets voor u?!

30-09-2008 algemeen

Na eerdere succesvolle bijeenkomsten wordt er weer een kleinschalige informatieve bijeenkomst georganiseerd voor mensen die een cochleair implantaat (CI) overwegen. De bijeenkomst wordt op vrijdag 24 oktober 2008 georganiseerd door het CI-Contact Netwerk samen met producent Advanced Bionics.

Vrijwilligers vertellen deze middag over hun persoonlijke ervaring met een cochleair implantaat. De fabrikant geeft uitleg over de Harmony, het nieuwste innovatieve systeem waarmee zwaar slechthorenden en doven weer (beter) kunnen horen.

De eerdere bijeenkomsten vonden plaats in april en mei 2008. Ze konden rekenen op een grote belangstelling en waren snel volgeboekt. Daarom heeft het CI-Contact Netwerk besloten door te gaan met deze activiteit.

Op vrijdag 24 oktober zal van 13.00 tot 16.00 uur op het kantoor van Doof.nl in Bilthoven (nabij Utrecht) een informatieve bijeenkomst plaatsvinden. Pascal Ursinus, één van de deelnemers van het CI-Contact Netwerk vertelt over zijn ervaring met het CI. Verder zal Boudewijn Zomer namens Advanced Bionics aanwezig zijn. Hij geeft uitleg over de Harmony-oorprocessor, het nieuwste innovatieve systeem waarmee zwaar slechthorenden en doven weer (beter) kunnen horen.

Tijdens de CI-Contact Netwerk bijeenkomst wordt nadrukkelijk niet (alleen) informatie gegeven over de werking van het CI en hoeveel decibel winst het implantaat voor de gebruiker oplevert. Veel belangrijker vinden wij  het om stil te staan bij de ervaringen van anderen. Het zijn juist de verhalen van anderen die tot de verbeelding spreken. Zij kunnen u vertellen wat een CI voor hen betekent.

Aanmelden
Overweegt u ook een cochleair implantaat? En zou u het prettig vinden om vragen te kunnen stellen aan de mensen van het CI-Contact Netwerk en aan de producent Advanced Bionics? Meldt u dan aan via: info@ci-contactnetwerk.nl. Bij deze bijeenkomst is maximaal plaats voor 6 deelnemers.

Locatie & tijdstip
Vrijdag 24 oktober van 13.00 -16.00 uur
Doof.nl, Rembrandtlaan 22d, 3723 BJ Bilthoven

Wilt u meer weten over het CI-Contact Netwerk of in contact komen met een vrijwilliger, bezoek dan de website www.contactnetwork.org.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen