Familievoorstelling Riket met de kuif

22-11-2005 algemeen

Speeltheater Holland brengt een familievoorstelling vanaf 5 jaar. “Riket met de kuif” wordt gemaakt voor zowel dove als horende toeschouwers. Voor iedereen vanaf 5 jaar. Een beeldende, humoristische voorstelling die aanzet tot nadenken over mooi en lelijk, dom en intelligent. Ben je gelukkiger als je met een mooi gezichtje geboren wordt en is slim zijn niet zo belangrijk? Een vertelling met poppen geïnspireerd op een sprookje van Moeder de Gans (Charles Perrault).

Op een stralende lentedag worden drie koningskinderen geboren.
Prins Riket, een prinsje zo lelijk dat iedereen schrikt als men in de wieg kijkt. Maar zo lelijk als hij is, in zijn slimheid overtreft hij iedereen. In een naburig koninkrijk komen op dezelfde dag twee prinsessen ter wereld. Ook daar lijkt het een en ander mis te zijn gegaan. Isabel is zo mooi dat er geen ruimte meer is voor verstand en haar tweelingzus Claudia is zo slim dat schoonheid erbij ingeschoten is.

Gelukkig, en zoals dat kan in een sprookje, biedt een fee uitkomst. Zij schenkt prins Riket de gave om zijn toekomstige geliefde verstand te geven en Isabel wordt de voorspelling meegegeven dat zij haar schoonheid zal kunnen overdragen als de tijd daar is.
En daarmee komt alles weer goed. Of niet?

Het verhaal wordt verteld en gespeeld door twee vertellers en twee poppenspelers. Eén verteller speelt en vertelt het verhaal in de gesproken taal, de andere verteller in gebarentaal. ‘Riket met de Kuif’ is daarom ook geschikt voor dove toeschouwers.

Reserveren kan bij de betreffende theaters.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen