Filmtip: Dear Frankie

05-04-2005 algemeen

De negen jaar oude Frankie is doof en woont met zijn moeder in een kustplaatsje in Schotland. Zijn vader heeft hij nog nooit gezien maar hij schrijft wel regelmatig een brief naar hem. Wat Frankie alleen niet weet is dat zijn moeder Lizzie brieven terugschrijft die zogenaamd uit naam van zijn vader komen.

Ze vertelt Frankie dat zijn vader op een groot schip namens Accra werkt en allerlei avonturen beleefd in verre en exotische landen. De waarheid over Frankies vader durft ze niet te vertellen. En dan ontdekt Frankie dat er een schip namens Accra aanlegt in Schotland.

Frankie is uiteraard helemaal opgetogen en hij schrijft zijn vader dat hij hem heel graag wil ontmoeten. En dan krijgt zijn moeder Lizzie het wel benauwd want dan kan natuurlijk niet. Lizzies moeder dringt al jaren aan om Frankie de waarheid over zijn vader te vertellen maar Lizzie krijgt het niet over haar hart. Ze verzint een oplossing. Met behulp van een vriendin vindt ze een vreemdeling die bereid is om de rol van Frankies vader te spelen en de ontmoeting wordt zowaar een succes. Zeker ook omdat Lizzie zich echt aangetrokken voelt tot de man. Maar vroeg of laat komt de aap toch uit de mouw en wat dan?

Vanaf do 14 april

Bron: http://www.hoogt.nl/


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen