Gebarenfestival: donderdagmiddag 10 juni in Den Haag

23-02-2004 algemeen

Kom, kijk, demonstreer, geniet en doe mee!

Op donderdagmiddag 10 juni vindt in Den Haag het Gebarenfestival en De Mars plaats. Op deze dag laten we zien dat de Nederlandse Gebarentaal een prachtige taal is, waar we trots op zijn. Ook laten we zien dat doven horen bij de samenleving en dat we trots zijn op onszelf! Op deze dag zal Den Haag niet om Doven en Gebarentaal heen kunnen. Ons streven is om met honderden doven en horende sympathisanten op ludieke, vrolijke en overtuigende wijze te demonstreren voor de erkenning van de Nederlandse Gebarentaal.

Na jaren van demonstreren en lobbyen is de Nederlandse Gebarentaal nog niet erkend. Erkenning is belangrijk, want daardoor worden wettelijke rechten vastgelegd, zoals het recht op een tolk gebarentaal of het recht op onderwijs in gebarentaal. Zonder erkenning is er minder toegankelijkheid voor doven. In landen zoals Portugal en Verenigd Koninkrijk is de Gebarentaal inmiddels wel wettelijk erkend. Met dit doel voor ogen organiseert Dovenschap in samenwerking met de Commissie Erkenning Nederlandse Gebarentaal De Mars en het Gebarenfestival. Een pro-actieve houding is nodig! Ogen moeten geopend worden. Erkenning van de Gebarentaal moet weer bovenop de agenda komen te staan bij politiek Den Haag. Laten zien wie we zijn, wat de Nederlandse Gebarentaal voor doven betekent, laten zien dat we niet kunnen horen maar dat is dan ook alles! We zijn gewoon burgers die net zoveel kwaliteiten hebben en net zoveel mogelijkheden willen als iedere ander burger in Nederland! Daar gaat het om op 10 juni!

Programma
We verzamelen om 11.30 uur in Den Haag. Om 12.00 uur wordt het startschot gegeven door Doug Alker en daarna begint De Mars. Via een mooie route lopen we langs het Binnenhof. Daar zullen we van ons laten horen… want de politiek doet wel alsof ze doof is voor onze wensen, maar ze kunnen toch echt horen…! Om 13.00 uur zijn we terug bij het plein waar het Gebarenfestival plaats vindt. Er zijn allerlei optredens, een debat, een troonrede en er wordt een originaliteitprijs uitgereikt voor het leukste spandoek/actiemiddel tijdens De Mars.

Meer informatie
De voorbereidingen voor het Gebarenfestival en De Mars zijn in volle gang. Via de website van Dovenschap (www.dovenschap.nl) krijgt u het laatste nieuws over het festival.

Meedoen
Iedereen kan actief deelnemen aan het Gebarenfestival en De Mars! Heeft u ideeën over uw rol tijdens De Mars en het Gebarenfestival? Alle ideeën zijn welkom. Laat het ons weten! E-mail uw suggesties naar: info@dovenschap.nl.

We rekenen op uw komst!


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen