Goud op Deaflympics voor judoka Albert Westerhof

04-05-2022 algemeen

De eerste Nederlandse medaille op de Deaflympics in Brazilië is binnen. Judoka Albert Westerhof is dinsdagmiddag 3 mei tijd eerste geworden in de categorie -60kg. Hij won dus een gouden medaille!

13 jaar na zijn eerste gouden Deaflympics-medaille schitterde Albert Westerhof dinsdagmiddag 3 mei weer op het podium. In de kwartfinale won Albert van de Kroatische Tonzetic en in de halve finale van Gevorgyan uit Armenië. In de finale stond hij tegenover Aldibek uit Kazachstan. Op het WK in 2021 verloor Albert nog van deze judoka, maar nu ging het stukken beter. Na een spannende strijd lukte het Albert om te winnen van Kazak met een zogenaamde ippon (bekijk de beelden). Gefeliciteerd!

Judoka Albert Westerhof wint goud

Live meekijken

Een deel van de wedstrijden is live te volgen via Xplay TV op YouTube. Omdat niet alle wedstrijden te zien zijn, houdt de KNDSB via hun Facebookaccount ook de wedstrijden van de Nederlandse sporters bij. Soms is dit live met video, anders met tekst. De halve finale en finale van Albert Westerhof werden live gestreamd door de KNDSB.

Ook op de Deaflympics

Er doen natuurlijk meer Nederlandse sporters mee. Het Nederlands Doven Elftal speelde op maandag 2 mei een voetbalwedstrijd tegen Iran. In de stromende regen werd het helaas 4-0 voor Iran. Wielrenner Marc Stouten werd 5e op de 1000m sprint.

Op woensdag 4 mei rijdt wielrenner Marc Stouten de tijdrit en judoka Jari Wollrabe begint aan zijn judotoernooi in de categorie -81kg. Ook speelt het Nederlands Doven Elftal tegen het gastland Brazilië om 19.00 uur Nederlandse tijd. Atlete Elaine den Exter komt op zaterdag 7 mei voor het eerst in actie op de 100 meter sprint.

Bron: KNDSB Dovensport Facebook