Hoe worden doven en slechthorenden voor een ramp gewaarschuwd?

03-09-2003 algemeen

Afgelopen maandag 1 september jl. bleek dat een groot deel van de Nederlandse bevolking de landelijke sirenetest niet eens had gehoord. Dat valt met wat meer volume wel te verhelpen. Maar hoe worden doven en slechthorenden gewaarschuwd?

Volgens persvoorlichter Frank van Beers, van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, is er voor deze groep nog geen alternatief alarm. `We zijn daar wel mee bezig. Een jaar geleden zijn we begonnen met landelijke proeven waarin we sms-berichten stuurden op het moment dat er een sirenetest was. Dat sloeg wel aan. Technisch is het ook haalbaar om bij elke sirenetest sms-berichten te sturen naar doven en slechthorenden. We kunnen het echter nog niet doorvoeren omdat het te duur is om te garanderen dat deze mensen een bericht krijgen bij testen en als het echt nodig is. Tot nu toe hebben we dus nog niets.`
Er zal dus eerst iets gevonden moeten worden om het versturen van de sms-berichten betaalbaar te maken. Tot die tijd zijn doven en slechthorenden aangewezen op mensen uit hun omgeving.

Artikel uit Eindhovens Dagblad van 03-09-2003


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen