Hoofdtelefoon voor mensen met eenzijdig gehoor

17-03-2010 algemeen

Mensen die eenzijdig doof zijn missen het zogenoemde stereo geluid bij muziek. Deze maand komt een hoofdtelefoon op de markt die het stereo geluid eenzijdig nabootst. Met behulp van twee luidsprekers per oorschelp geeft de hooftelefoon je het gevoel dat je midden in de muziek, film of spel zit.

De bedenker van Stereo4one is zelf sinds korte tijd doof aan zijn rechter oor door een brughoektumor. Ondanks dat het verlies van het gehoor aan één kant voor de operatie al vaststond en hij dacht op dit alles voorbereid te zijn, blijken de gevolgen van eenzijdige doofheid vele malen groter dan verwacht. Zo is er bijvoorbeeld het ‘vlakke’ geluid bij het beluisteren van muziek of het gebrek aan betrokkenheidbij het kijken van een film. De beleving hiervan is nog geen 40% van wat het was.

Tot zijn verbazing bleken hier nog geen oplossingen voor te zijn. Daarom is hij samen met een geluidsexpert begonnen aan de ontwikkeling van een hoofdtelefoon om weer plezier te beleven aan muziek en televisie. Het resultaat is een draadloze overear hoofdtelefoon met twee luidsprekers per oorschelp, welke doormiddel van een unieke elektronische aansluiting het luistergenot van een voor de normaalhorende zogenaamde ‘stereo’ ervaring weet te evenaren. Zo wordt een ruimtelijke luisterervaring gecreëerd, welke het gevoel geeft midden in de muziek, film of spel te zitten.
 
Na verwachting zullen de eerste exemplaren begin mei 2010 van de band rollen. De hoofdtelefoon zal vanaf dat moment verkrijgbaar zijn via de website van Stereo4one.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen