Infomiddag: Een cochleair implantaat, iets voor u?

12-02-2015 algemeen

Bent u zwaar slechthorend en helpen ook de zwaardere hoortoestellen u niet voldoende? Misschien is een cochleair implantaat (CI) iets voor u. Overweegt u een CI voor uzelf of uw kind, u kunt met al uw vragen terecht op deze informatieve bijeenkomst op woensdag 25 maart 2015.

Tijdens deze bijeenkomst hoort u ervaringsverhalen van gebruikers en krijgt u meer uitleg over hoe een cochleair implantaat werkt. Pascal Ursinus, zelf CI-gebruiker, vertelt over zijn ervaring met zijn CI. Daarnaast zal Erika Donkers namens Advanced Bionics aanwezig zijn. Zij geeft uitleg over hoe een CI precies werkt. Ook is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van uw ervaringen.

Verschillende mogelijkheden
Een cochleair implantaat bestaat uit een inwendig deel (het implantaat) en een uitwendig deel (de spraakprocessor). Advanced Bionics biedt gebruikers de keuze uit twee verschillende spraakprocessors.

De Naída CI is een processor die achter het oor wordt gedragen. Deze processor is kleiner en lichter dan zijn voorganger en heeft een groot draagcomfort.

De Neptune is een freestyle-processor en kan worden gedragen waar u het prettig vindt. De Neptune is bovendien volledig waterdicht. U kunt ermee zwemmen en ook een onverwachte regenbui is voor deze processor geen probleem.

AquaCase™ een waterproofkit voor de Naída CI
De AquaCase van Advanced Bionics is een waterproofkit waarmee u de Naída CI in sportieve, waterrijke of stoffige omgevingen optimaal kunt beschermen.

Tijdens de informatiebijeenkomst zullen de verschillende processors en de AquaCase worden getoond. Ook hoort u meer over alle nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden.

Datum en tijdstip
Woensdag 25 maart 2015 van 13.00 tot 16.00 uur.
Voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u in de showroom van Hoorbeleving terecht voor informatie over andere hoorhulpmiddelen.

Aanmelden
Overweegt u een cochleair implantaat voor uzelf of voor uw kind? En zou u het prettig vinden om vragen te kunnen stellen aan ervaringsdeskundigen en aan de producent Advanced Bionics? Meld u zich dan via www.hoorbeleving.nl aan voor deze bijeenkomst.

Om in aanmerking te komen voor een cochleair implantaat dient u een gehoorverlies van minimaal 75 decibel te hebben aan uw beste oor. Voor lichtere of eenzijdige gehoorverliezen is een cochleair implantaat geen passend hoorhulpmiddel.

Aanwezige hulpmiddelen
Ringleiding, schrijftolk, solo-apparatuur

Meer informatie
Heeft u vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Doof.nl, 030-3040032, redactie@doof.nl.

Locatie
Hoorbeleving
De Regentesse 96, Huizen

Wat is Hoorbeleving?
Hoorbeleving is het kennis- en informatiecentrum over horen en oren. Een plek voor zowel de professional als de consument om elkaar te ontmoeten. Tijdens een inspirerende bijeenkomst of presentatie. Om te groeien. Om zelf te ontdekken wat er mogelijk is op hoorgebied en state-of-the-art hoorhulpmiddelen te ervaren. Alles op een hele bijzondere locatie, één centraal punt waar u informatie en advies kunt krijgen. Dat is Hoorbeleving! Kijk voor meer informatie en de actuele agenda op www.hoorbeleving.nl.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen