Interactieve workshop: Voorlezen met gebaren

01-02-2012 algemeen

Geef een andere dimensie aan voorlezen. Lees uw (klein)kind voor met gebaren. Heeft u dit altijd al willen leren? Kom woensdagavond 14 maart 2012 naar de gratis interactieve workshop bij Hoorbeleving en wapper gezellig mee.

Je verhaal ondersteunen met gebaren draagt bij aan de taalontwikkeling van een kind en laat kinderen actief deelnemen aan het voorlezen.  Het stimuleert de kinderen tot het gebruik maken van gebaren in combinatie met het gesproken Nederlands en het vergroot de woordschat bij de kinderen. Deelnemers aan de workshop worden getraind om straks zelf voor te lezen met ondersteunende gebaren. Deelnemers vergroten hun kennis op het gebied van gebaren en leren mimiek, houding en rolnemen in te zetten bij het vertellen van een verhaal.

Inhoud
Na een korte theoretische voorlichting over gebaren draait het in de workshop om het praktisch bezig zijn met de gebaren. Door oefeningen en casussen werken we toe naar het geheel zelfstandig kunnen voorbereiden en vertellen van een verhaal met gebaren.

De workshop biedt een basis gebarenwoordenschat aan en leert aan de hand van verschillende boekjes deze gebaren zelfstandig te gebruiken. Ook wordt er gewerkt aan mimiek, houding en rolnemen tijdens het vertellen van een verhaal.

boekVoor wie?
De praktijkworkshop is bedoeld voor pedagogisch medewerkers, bibliotheekmedewerkers, leerkrachten en voor ouders van horende maar ook slechthorende of dove kinderen. Voor het volgen van deze workshop is geen voorkennis van gebaren nodig. De workshop is toegankelijk voor iedereen die enthousiast is over het zo breed mogelijk inzetten van gebaren bij het communiceren.

Datum en tijdstip
Woendagavond 14 maart van 19.30-22.00 uur.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor deze interactieve workshop via de website van Hoorbeleving. Deelname is gratis.

Locatie
Hoorbeleving
De Regentesse 96, Huizen


Wat is Hoorbeleving?
Hoorbeleving is het kennis- en informatiecentrum over horen en oren. Een plek voor zowel de professional als de consument om elkaar te ontmoeten. Tijdens een inspirerende
bijeenkomst of presentatie. Om te groeien. Om zelf te ontdekken wat er mogelijk is op hoorgebied en state-of-the-art hoorhulpmiddelen te ervaren. Alles op een hele bijzondere locatie, één centraal punt waar u informatie en advies kunt krijgen. Dat is Hoorbeleving!
Kijk voor meer informatie en de actuele agenda op
www.hoorbeleving.nl.

Meer bijeenkomsten bij Hoorbeleving:
NVVS-bijeenkomst over tinnitus (oorsuizen)
Introductie Neptune: eerste waterdichte CI-processor
Bekijk het complete overzicht op www.hoorbeleving.nl.


Reacties

Er is 1 reactie Bekijk

Rian van Houwelingen

de cursus van 14 maart was in 2012!! dat is wel erg lang geleden.
Worden er nu ook nog cursussen gegeven?

Beantwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen