Interlands Oranje voortaan met ondertitels

10-02-2004 algemeen

SBS6 en Nationale Nederlanden (als hoofdsponsor van het Nederlands elftal) hebben besloten dat zij alle vriendschappelijke interlands van het Nederlands elftal zullen ondertitelen. Dit besluit is genomen na een succesvolle lobby door dove en slechthorende voetballiefhebbers. Zij hadden op ondertiteling aangedrongen na de succesvolle proef die SBS6 en Nationale Nederlanden eerder deden door de interland Nederland – Schotland (19 november 2003) te ondertitelen. Het initiatief is uniek in Nederland, aangezien commerciële omroepen nog maar zelden hun uitzendingen ondertitelen ten behoeve van doven en slechthorenden.

Het besluit van SBS6 en Nationale Nederlanden is tot stand gekomen na een intensieve en succesvolle lobby van het Samenwerkingsverband Ondertitel Alle Programma’s! (SOAP!). Naar aanleiding van deze lobby ontvingen Nationale Nederlanden en SBS6 1700 e-mails waarin doven en slechthorenden hun erkentelijkheid uitspraken voor de ondertiteling van de interland Nederland – Schotland in november. Tegelijkertijd werd verzocht om het niet bij deze eenmalig actie te houden. Bij monde van Frits Suer zegt Nationale Nederlanden dat zij aan zoveel positieve reacties niet voorbij konden gaan.

SOAP! gaat na de EK met Nationale Nederlanden en SBS6 in gesprek om de kwalificatie-wedstrijden voor het WK op dezelfde wijze toegankelijk te maken voor doven en slechthorenden.


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen