Landelijke SMS alarmdienst bij calamiteiten een feit

23-08-2004 algemeen

Zorg en Veiligheid is vanaf 04 augustus gestart met een landelijke berichtgeving bij calamiteiten via SMS. Zorg en Veiligheid is opgericht om in geval van dringende situaties of incidenten waarbij onmiddelijk actie of zelfs evacuatie moet plaats vinden, de plaatselijke bevolking in seconden een bericht te sturen per SMS, voorzien met deze vitale en belangrijke informatie. Denk hierbij aan het voorval in Belgie wat een snelle berichtgeving voor bijdrage had kunnen leveren.

Iedereen in Nederland kan zich vanaf 4 augustus gratis aanmelden op de website www.smsalarmdienst.nl. De enige informatie die de gebruiker hiervoor dient te verstrekken is zijn mobiele nummer, postcode en huisnummer. Hierna zal er indien sprake van een calamiteit, geheel gratis een tekstbericht middels SMS worden verzonden naar de betrokkenen in het betreffende gebied.

De eerste gemeente is Harderwijk waar deze dienst operationeel wordt. Met andere gemeentes is men bezig om te kijken wanneer deze dienst ook daar operationeel wordt.

Zorg en Veiligheid (www.zorgenveiligheid.nl) heeft de afgelopen drie jaar besteed aan research en ontwikkeling en kan nu na enkele succesvolle pilots en veel overleg met diverse gemeentes en instanties van start. Zorg en Veiligheid ziet zichzelf gezien de ervaring en een correct werkende applicatie als een serieuze kandidaat voor de aanbesteding Cell Broadcasting door Economische Zaken.

Het systeem is volgens Zorg en Veiligheid echt bedoeld voor het geven van een alarmsignaal. Hierbij moet gedacht worden aan plaatsen waar de sirene niet hoorbaar is. Ook is de dienst een uitkomst voor doven.

Bron: Zorg en Veiligheid


Reacties

Er zijn nog geen reacties Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde artikelen